Home DOBAR DOBRE PRIČE TROGODIŠNJI SARAJLIJA: Timur je umjesto rođendanske fešte, svom gradu poklonio stablo lipe

TROGODIŠNJI SARAJLIJA: Timur je umjesto rođendanske fešte, svom gradu poklonio stablo lipe

Preduzeće “Park” objavilo je divnu priču na svom Facebook profilu. Naime, “Parku” su se nedavno obratili roditelji trogodišnjeg dječaka iz Sarajeva sa jednom željom.

Ovaj mališan je, umjesto poklona za rođendan, želio svom gradu darovati nešto. Tako je sa svojim drugarima, roditeljima i radnicima Parka zasadio svoju lipu na Vilsonovom šetalištu.

Prekrasna rođendanska priča danas je ispričana u Vilsonovom šetalištu, a jedna nova mlada lipa svjedoči svemu tome. Nije to obično stablo, baš kao ni lokacija, to je od danas Timurova lipa, poklon prekrasnog dječaka svom gradu i omiljenom šetalištu.

Naime Timur, trogodišnji Sarajlija, danas slavi rođendan, ali umjesto rođendanske fešte u igraonici, dječak i njegovi roditelji danas su mnogim sugrađanima pokazali kako se voli svoj grad. Timur je umjesto poklona, svom gradu i jednom starom drvoredu u Vilsonovom poklonio svoj poklon. Od danas će rasti zajedno sa svojim stablom lipe.

Priča koju su Timurovi roditelji počeli s preduzećem “Park” krenula je prije nekoliko sedmica, javili su se preduzeću “Park” s idejom da s obzirom koliko Timur voli vrijeme provoditi u Vilsonovom šetalištu, upravo na tom mjestu na svoj rođendan, zajedno sa drugarima, zasadi svoje stablo.

Krenulo se užurbano u pripremu, jer Vilsonovo šetalište posebno je i biološko naslijeđe našeg grada, odabrano je posebno stablo, upravo onako kako dolikuje i lokaciji i povodu i činjenici da se stari drvored obnavlja novim mladim stablima.

Jutros ni kiša nije pokvarila radost ove posebne priče, radnici Parka pripremili su zemljište za sadnju, ekipe iz Parkovog vrtnog centra “Flora” iz rasadnika u Nedžarićima vrlo brzo su dostavile sadnicu nove lipe i počela je sadnja. Zajedno sa radnicima Parka, male Timurove ruke, ruke njegovih drugara i roditelja za nekoliko minuta uradile su posao koji će godinama biti itekako vidljiv.

Novo mlado stablo ukrašava prostor Vilsonovog šetališta i Timurovim vršnjacima i svim budućim Sarajlijama pravit će hlad tokom ljetnih šetnji omiljenom gradskom destinacijom, koja će na ovaj način, osim tradicije, imat i svoju budućnost.

Trogodišnjem Timuru preduzeće “Park” upućuje najsrdačnije čestitke povodom rođendana, roditeljima poštovanje za ovakav hvale vrijedan čin, a svim sugrađanima molbu da zajedno čuvamo i Timurovo, i sva stabla ovoga grada.

Inače ovo je dio Parkove akcije koju realizira već drugu jesenju sezonu s ciljem da građani stablima obogaćuju zelene površine, a preduzeće “Park” će osim kompletne podrške, odabira lokacija, bogate ponude stabala i sadnica u svom rasadniku, ovakve priče podržati i potpuno besplatnom uslugom sadnje i transporta, kao i stručnom pomoći”, navodi se na Facebook stranici preduzeća “Park”.

Prekrasna rođendanska priča danas je ispričana u Vilsonovom šetalištu, a jedna nova mlada lipa svjedoči svemu tome. Nije…

Gepostet von KJKP Park Sarajevo am Samstag, 26. September 2020

Komentari

komentar

Must Read

OSCE ALBANIJA: Mladi novinari Zapadnog Balkana predstavili medijsku platformu u Tirani

Osamnaest mladih novinara sa Zapadnog Balkana okupilo se u Tirani od 10. do 14. oktobra 2021. godine kako bi razgovarali o medijskim izazovima u...

ZABORAVLJENA NEKROPOLA GORIŠIĆ POLJE: Potencijalni spomenik za razvoj bh. turizma

Bosna i Hercegovina, sa historijiskog aspekta, je karakterstična država i razlikuje se od država u regionu, ali i svijetu. Bilo da se radi o...

POTPISAN SPORAZUM: Iz Sarajeva krenulo uvođenje rodne ravnopravnosti na univerzitete u regionu

U Sarajevu je potpisan sporazum o regionalnoj saradnji javnih i privatnih univerziteta na implementaciji aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti na univerzitetima u...

ADNA BIBER, MISS BIH: Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju

Adna Biber pobijedila je u finalu izbora za Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i ova 19-godišnja Sarajka će predstavljati našu domovinu na...

POČELA PRVA SEDMICA ODRŽIVOG RAZVOJA U BIH: Predstavljen Okvir za realizaciju Ciljeva

Prva Sedmica održivog razvoja u Bosni i Hercegovini počela je danas promocijom Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i  Hercegovini "Pozivam sve u...

Komentari

komentar