Home MODA SANJA ČEMERČIĆ: Mnogi misle da manekenke posjeduju samo ljepotu, ali ne i...

SANJA ČEMERČIĆ: Mnogi misle da manekenke posjeduju samo ljepotu, ali ne i pamet

Da je Bosna i Hercegovina puna mladih i ambicioznih ljudi primjer je Sanja Čemerčić iz Rudog.

 

Ova 19-godišnja djevojka u gradu na krajnjem istoku naše države završila je osnovnu i srednju školu, a sada je upisala Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

“Bila sam jedna od najboljih učenica svoje generacije, članica Asocijacije srednjoškolaca u BiH, predsjednica mnogobrojnih organizacija za podršku mladima, nosilac projekata te učesnica u radu OSCE-a”, kaže Sanja Čemerčić.

Učestvovala je i na najvećem modnom događaju u Sarajevu, što je za nju nešto posebno.

“Tada sam se prvi put susrela sa profesionalnom organizacijom sedmice mode.  Također, ponosna sam na to što sam uopće uspjela postići nešto i omogućiti da izađem iz okvira malog grada te da moje ime dospije do drugih ljudi”, ističe naša sagovornica.

View this post on Instagram

#tb 💎🌟

A post shared by 💎Sanja Čemerčić💎 (@sanja_cemercic) on

Ističe kako se sve više prate modni trendovi i u Bosni i Hercegovini.

“Društvene mreže nam to omogućavaju, sve nam je dostupno. Za moju vitku liniju zaslužna je najviše genetika, a zatim i trening”, kaže ova bh. ljepotica.

Smatra da u današnjem svijetu ima dosta predrasuda prema manekenkama.

“Mnogi misle da manekenke posjeduju samo ljepotu, ali ne i pamet i inteligenciju. Što je apsurdno. Da bi uopće postali manekenka i našli se na jednom od najvećih modnih događaja u državi, prije svega je potrebna pamet pa onda sve ostalo”, naglašava ova ambiciozna djevojka koja je odbila mnoge nemoralne ponude.

View this post on Instagram

🚨 buuurn 🚨

A post shared by 💎Sanja Čemerčić💎 (@sanja_cemercic) on

Dodaje da sebe ne bi podvrgla estetskim zahvatima.

“Podržavam sve što je u granicama normale i sve što podrazumijeva rješavanje zdravstvenih problema. Očigledno je da danas djevojke pretjeruju i sve više liče jedna na drugu. Ne razumijem zašto to žele. Zar nije čar u tome da se razlikujemo i budemo posebni?”, pita se Sanja Čemerčić.

Potcrtava da je spoj ljepote i ličnog uspjeh danas rijetkost, ali i da uvijek postoje oni koji to cijene.

“Moj životni motivator je moja majka. Ona mi je dala krila i ubijedila me da sve što zamislim mogu i  da ostvarim, tako da idem ka tome”, otkriva naša sagovornica.

View this post on Instagram

Shine❤️

A post shared by 💎Sanja Čemerčić💎 (@sanja_cemercic) on

Prema njenim riječima momci su tu da komentarišu.

“Mi žene smo sastavni dio njihovog života. Ali, same biramo koga želimo i koga volimo.  Privlače me momci koji su na mom intelektualnom nivou i sa kim prije svega mogu da komuniciram, a da mi ne bude dosadno”, govori ova zanosna djevojka iz Rudog.

Sve što želi u budućnosti je da bude zdrava, intelektualno, duhovno, fizički i emotivno.

“Trudit ću se da napredujem, do one granice do koje ne bih morala da izgubim moralne vrijednosti da bih nešto postigla”, zaključuje Sanja Čemerčić.

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar