SANJA ČEMERČIĆ: Mnogi misle da manekenke posjeduju samo ljepotu, ali ne i pamet

MODA

Da je Bosna i Hercegovina puna mladih i ambicioznih ljudi primjer je Sanja Čemerčić iz Rudog.

 

Ova 19-godišnja djevojka u gradu na krajnjem istoku naše države završila je osnovnu i srednju školu, a sada je upisala Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

“Bila sam jedna od najboljih učenica svoje generacije, članica Asocijacije srednjoškolaca u BiH, predsjednica mnogobrojnih organizacija za podršku mladima, nosilac projekata te učesnica u radu OSCE-a”, kaže Sanja Čemerčić.

Učestvovala je i na najvećem modnom događaju u Sarajevu, što je za nju nešto posebno.

“Tada sam se prvi put susrela sa profesionalnom organizacijom sedmice mode.  Također, ponosna sam na to što sam uopće uspjela postići nešto i omogućiti da izađem iz okvira malog grada te da moje ime dospije do drugih ljudi”, ističe naša sagovornica.

https://www.instagram.com/p/B-iBtbbJkFT/

Ističe kako se sve više prate modni trendovi i u Bosni i Hercegovini.

“Društvene mreže nam to omogućavaju, sve nam je dostupno. Za moju vitku liniju zaslužna je najviše genetika, a zatim i trening”, kaže ova bh. ljepotica.

Smatra da u današnjem svijetu ima dosta predrasuda prema manekenkama.

“Mnogi misle da manekenke posjeduju samo ljepotu, ali ne i pamet i inteligenciju. Što je apsurdno. Da bi uopće postali manekenka i našli se na jednom od najvećih modnih događaja u državi, prije svega je potrebna pamet pa onda sve ostalo”, naglašava ova ambiciozna djevojka koja je odbila mnoge nemoralne ponude.

https://www.instagram.com/p/CEb3ppEJ-cx/

Dodaje da sebe ne bi podvrgla estetskim zahvatima.

“Podržavam sve što je u granicama normale i sve što podrazumijeva rješavanje zdravstvenih problema. Očigledno je da danas djevojke pretjeruju i sve više liče jedna na drugu. Ne razumijem zašto to žele. Zar nije čar u tome da se razlikujemo i budemo posebni?”, pita se Sanja Čemerčić.

Potcrtava da je spoj ljepote i ličnog uspjeh danas rijetkost, ali i da uvijek postoje oni koji to cijene.

“Moj životni motivator je moja majka. Ona mi je dala krila i ubijedila me da sve što zamislim mogu i  da ostvarim, tako da idem ka tome”, otkriva naša sagovornica.

https://www.instagram.com/p/B0n1g9lpfqq/

Prema njenim riječima momci su tu da komentarišu.

“Mi žene smo sastavni dio njihovog života. Ali, same biramo koga želimo i koga volimo.  Privlače me momci koji su na mom intelektualnom nivou i sa kim prije svega mogu da komuniciram, a da mi ne bude dosadno”, govori ova zanosna djevojka iz Rudog.

Sve što želi u budućnosti je da bude zdrava, intelektualno, duhovno, fizički i emotivno.

“Trudit ću se da napredujem, do one granice do koje ne bih morala da izgubim moralne vrijednosti da bih nešto postigla”, zaključuje Sanja Čemerčić.