DŽEJLA KORAJLIĆ: Za uspjeh u modelingu potrebno je mnogo više od ljepote

Zeničanka Džejla Korajlić predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na izboru za Miss planete Zemlje 2019. godine na Filipinima.

Ova 19-godišnja plavokosa ljepotica modelingom se bavi od djetinjstva.

“Još kao djevojčica sam voljela da poziram za fotografije, gledala sam razne revije i izbore za Miss i maštala da upravo ja budem učesnica u tim modnim dešavanjima”, kaže u razgovoru za dobarportal.net Džejla Korajlić koja je završila Srednju medicinsku školu, smjer zubni-tehničar te je sada zaposlena u struci.

Naglašava kako je učešće na izboru za Miss planete Zemlje 2019. godine iskustvo koje joj mnogo znači i na koje je najviše ponosna.

“Ostvarila sam veliki uspjeh i upoznala mnogobrojne ljude iz svijeta modelinga i samim tim stvorila nove prilike za druga svjetska takmičenja koja me očekuju”, govori lijepa Zeničanka koja smatra da su zdrava ishrana i trening ključni za vitku liniju te da će zdrave životne navike pridonijeti lijepom izgledu.

Dodaje da u svijetu modelinga fizički izgled ima važnu, ali ne i glavnu ulogu.

“Za uspjeh u modelingu potrebno je mnogo više od ljepote. Inteligencija i način na koji razmišljate su jako bitno faktori. Tema izbora za Miss planete Zemlje 2019. na kojem sam učestvovala je bila “Beauties for a cause” gdje smo širile svijest o globalnom zagrijavanju i drugim ekološkim problemima sadašnjice i bile smo na testu inteligencije na kojem sam se plasirala u top 20″, ponosno ističe naša sagovornica.

Džejla Korajlić (FOTO: Džejla Korajlić, privatni arhiv)

Nedavno je ova zgodna Zeničanka postala novo lice Udruženja Diva turizma 2020. iz Beograda.

“Moj cilj je da iskoristim tu platformu kako bih svima približila ljepote koje BiH posjeduje pogotovo za vrijeme pandemija koronavirusa kada nismo u mogućnosti putovati i kada bi trebali posjetiti razne destinacije u našoj domovini.  Naša očekivanja su velika posebno kada prođe ova situacija, a i sada jer je svrha Udruženja da se preko ljepote naših djevojaka promoviše turizam, turistički potencijal i sve turističke ljepote BIH koje će tek biti u budućnosti predstavljene svjetskoj populaciji na svjetskim takmičenjima”, riječi su ove mlade bh. manekenke koja kada nije na modnoj pisti, slobodno vrijeme koristi za druženje i odmor.

Pandemija koronavirusa poremetila je mnogo njenih planova.

“U mjesecu martu sam trebala otputovati u Tursku gdje bih radila za mnogobrojne modne agencije nekoliko mjeseci. U oktobru sam trebala predstavljati BiH na svjetskom izboru Miss Turizma 2020. koje bi se održavalo u Kini, ali zbog pandemije nisam u mogućnosti. Smatram da je pandemija jedna velika lekcija za čovječanstvo i da nas je naučila da svoje zdravlje stavimo na prvo mjesto jer poslovnih prilika će uvijek biti”, kaže Džejla Korajlić koja se nada da će uskoro imati nove prilike za odlazak u inostranstvo, a koje će rado prihvatiti.

Džejla Korajlić (FOTO: Džejla Korajlić, privatni arhiv)

Svojim zanosnim izgledom privlači pažnju mnogih muškaraca.

“Kao i svakoj ženi pažnja mi prija, navikla sam na laskave komentare, ali još uvijek nisam pronašla osobu za sebe i trenutno sam fokusirana na svoju karijeru”, govori ova atraktivna Zeničanka koja se najbolje opušta u društvu prijatelja i porodice koja joj je najveća podrška.

Ova egzotična ljepotica sada želi biti inspiracija mladim djevojkama koje žele ući u svijet modelinga.

“Želim da u svemu što radim dam svoj maksimum i postignem najbolje rezultate. Planiram raditi u struci, nadopunjavati svoje znanje i baviti se modelingom kao hobijem. Želim da budem ostvarena ličnost i da ne ovisim ni o kome, a kada to postignem voljela bih naći partnera koji će me moći pratiti u svemu”, zaključuje Džejla Korajlić.