REPREZENTATIVKA BiH: Ajla Skalić napušta Viktoriju iz Slavonskog Broda

0
1514

Nogometna reprezentativka Bosne i Hercegovine, Ajla Skalić, napušta redove hrvatskog prvoligaša ŽNK “Viktorija” Slavonski Brod, saznaje dobarportal.net. 

 

Prema našim saznanjima, mlada Bišćanka napušta klub iz Slavonskog Broda zbog neisplaćenih dugova te dešavanja od strane kluba prema njoj.

Ajla Skalić je u prvom dijelu sezone odigrala svih 900 minuta na terenu te kao stoper svoje ekipe izborila mjesto za najboljeg strijelca. Također je jedna od igračica koja je uspjela zadržati ekipu na sredini tabele.

Skalić nije nastupila prošla dva meča za Viktorijanke. Odigrana dva meča su završila rezultatom ŽNK “Agram” – ŽNK “Viktorija” 8:1 te ŽNK “Viktorija”- ŽNK “Dinamo” 0:11. Dodajmo i to da mlada Bišćanka ima velike ambicije te pozive klubova Evrope.

“Prije svega bih se htjela zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu, mom klubu, trenerima te igračicama na dobroj polusezoni. Nadam se da će klub ostvariti svoje ciljeve u budućnosti i izboriti opstanak u Prvoj ligi Hrvatske. Naravno, zbog dešavanja u klubu napuštam redove Viktorije te imam ambicije za neke veće klubove. Još jednom se zahvaljujem i želim da poželim sreću u nastavku prvenstva! Sportski pozdrav”, kaže Ajla Skalić za dobarportal.net.

Viktoriju za vikend očekuje težak meč protiv ŽNK “Osijek” koji trenutno stoji na vrhu tabele 1. HNLŽ. Ajli želimo sreću u nastavku karijere.