PERFORMANSOM OSVOJILA BEOGRAD: Jelena Govedarica ponovo oduševila publiku

DOBRE PRIČE SLIDER

Moderna bajka je modno-scenski performans koji je pred punom salom Akademije 28 održan u Beogradu. Govedarica, čiji je ovo 61. autorski projekat, nije krila oduševljenje.

 

Komedija je to o braku nekada i sada, gdje kroz opterećenost internetom, pa i vjerovanjem u gatare zapravo remeti tečine planove za udaju koju joj je spremao. Smjenjivao se sve vrijeme smijeh i mnogobrojni aplauzi prisutne publike.

FOTO: Scena iz performansa Jelene Govedarice (IZVOR: privatni arhiv)

Muž Goran bio je do njenog zvaničnog DA u bezizlaznoj situaciji i neizvjesnosti jer je ona opsjednuta njegovim lajkovima i baksuziranjem kada joj je ispao buket. Njegove kume igrale su pjevačice Dr Folk i Čipka koje su mu pokušale ukazati na Jelenu kao loš izbor. Pjevačica Sanja Maletić igrala je kumu koja je njen glas razuma i odlično se snašla u tome.

“Ovo je za mene veliko iskustvo i srećna sam sto sam bila dio Jeleninog projekta. Veliki izazov za mene”, istakla je Sanja.

Narator programa bila je Violeta Dimitrić, a na sceni su se nosili modeli Marije Vitez, Milva i kreacije Vladimira De Krupskog. Beograđani su ispratili glumce uz gromoglasan aplauz. Jedan ovakav vid performansa to i zaslužuje, aplauz i podršku od mnogobrojne publike.

FOTO: Scena iz performansa Jelene Govedarice (IZVOR: privatni arhiv)

“Ovo je jedan divan način objedinjavanja mode i glume gdje kroz obje doživljavamo određene segmente zivota kroz zivotnu priču”, istakla je za DOBARPORTAL autorica projekta, Jelena Govedarica.

FOTO: Scena iz performansa Jelene Govedarice (IZVOR: privatni arhiv)