Home DRUŠTVO BIZNIS NOVI PROJEKAT UNITED MEDIA GRUPE: Newsmax Adria TV stiže na male ekrane...

NOVI PROJEKAT UNITED MEDIA GRUPE: Newsmax Adria TV stiže na male ekrane do kraja godine!

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, pokreće produkciju novog informativnog programa Newsmax Adria, koji će do kraja godine prerasti u poseban televizijski kanal sa centrima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

 

Nakon N1 i Nove, koji su se svojim informativnim programom već pozicionirali kao uspješni regionalni brendovi, imamo priliku na prostoru Adria regije predstaviti projekat koji nastaje u partnerstvu sa američkom medijskom imperijom Newsmax, čiji osnivač i direktor je novinar Christopher Ruddy. Vjerujemo da će nova televizija brzo osvojiti građane svojom ponudom i kvalitetom.

Gledatelji u Bosni i Hercegovini i Srbiji prvi će imati priliku upoznati se sa programom Newsmax Adria kroz dvije emisije koje će se emitirati od 22. juna – večernji Dnevnik, koji će se prikazivati na Novoj BH u Bosni i Hercegovini i „Pregled dana“, koji će se prikazivati na kanalu Nova S u Srbiji.

Direktorica vijesti i programa Newsmax Adria u Bosni i Hercegovini bit će novinarka i urednica Jasmina Demirović, a timu su se pridružili i brojni iskusni televizijski reporteri. Dnevnik će voditi dobro poznata TV lica: Armina Čengić, Vlado Marić, Amina Hodžić i Aleksandar Hršum; Dnevnik Newsmax Adria bit će centralna informativna emisija na televiziji Nova BH i građanima će donositi presjek najvažnijih događaja dana.

„Izuzetno smo zadovoljni zbog partnerstva sa kompanijom United Media i stvaranja Newsmax Adria koji će ljudima na Balkanu pružiti važne vijesti i analize kako bi unaprijedili njihove živote, istovremeno trudeći se da svijet učinimo boljim, sigurnijim mjestom. United Media jedna je od najuglednijih medijskih kompanija u Evropi i privilegovani smo da s njima radimo na ovom važnom poduhvatu“, ističe CEO kompanije Newsmax Media Christopher Ruddy.

Christopher Ruddy, Newsmax Media (FOTO: google)

„Počastvovani smo što nas je vodeća medijska kuća iz SAD-a prepoznala kao ekskluzivnog partnera za Balkan. Newsmax Adria donijet će novi pristup na medijsku scenu regiona, koji će biti fokusiran na pojedinca, na njegov život, dobrobit i blagostanje. Vjerujemo da će građani u budućem regionalnom brendu Newsmax Adria prepoznati kvalitet i pokloniti nam svoje povjerenje, kao što je to slučaj kod stanovnika SAD-a, gdje je Newsmax TV proglašen za najbrže rastući kablovski kanal, prisutan u čak 70 miliona domova“, izjavila je izvršna direktorica United Media, Aleksandra Subotić.

Aleksandra Subotić, United Media (FOTO: promo)

Televizija Newsmax Adria će do kraja godine, u saradnji sa partnerom Newsmax TV, početi sa emitiranjem njihovih prepoznatljivih formata i građanima ponuditi nove hard talk emisije, emisije o biznisu i ekonomiji, ali i brojne dokumentarne filmove. Gledatelji će ekskluzivno moći pratiti sve o bitnim dešavanjima u Americi, ali i analize i intervjue kolega sa Newsmax TV-a iz SAD-a.

Vlado Marić i Armina Čengić (FOTO: promo)

Pod okriljem United Media kompanije posluje više od 30 televizija koje emitiraju informativni, sportski, zabavni, filmski i dječiji program. Kompanija također investira i u produkciju zabavnih sadržaja, kao i televizijskih serija. United Media čvrsto vjeruje da je kvalitet jedini način da se ostvari dugoročna pozicija lidera na tržištu i zato nastavljamo da ulažemo kako u postojeće tako i u nove sadržaje.

Newsmax Media je emiter i vlasnik digitalnih medija sa sjedištem u New Yorku i Floridi. Newsmax TV, kablovski informativni kanal ove kompanije koji emitira program 24 sata dnevno, prisutan je u više od 70 miliona domova u Americi i izvještava o glavnim vijestima iz Washingtona, New Yorka i prijestolnica širom svijeta.

Komentari

komentar

Must Read

OSCE ALBANIJA: Mladi novinari Zapadnog Balkana predstavili medijsku platformu u Tirani

Osamnaest mladih novinara sa Zapadnog Balkana okupilo se u Tirani od 10. do 14. oktobra 2021. godine kako bi razgovarali o medijskim izazovima u...

ZABORAVLJENA NEKROPOLA GORIŠIĆ POLJE: Potencijalni spomenik za razvoj bh. turizma

Bosna i Hercegovina, sa historijiskog aspekta, je karakterstična država i razlikuje se od država u regionu, ali i svijetu. Bilo da se radi o...

POTPISAN SPORAZUM: Iz Sarajeva krenulo uvođenje rodne ravnopravnosti na univerzitete u regionu

U Sarajevu je potpisan sporazum o regionalnoj saradnji javnih i privatnih univerziteta na implementaciji aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti na univerzitetima u...

ADNA BIBER, MISS BIH: Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju

Adna Biber pobijedila je u finalu izbora za Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i ova 19-godišnja Sarajka će predstavljati našu domovinu na...

POČELA PRVA SEDMICA ODRŽIVOG RAZVOJA U BIH: Predstavljen Okvir za realizaciju Ciljeva

Prva Sedmica održivog razvoja u Bosni i Hercegovini počela je danas promocijom Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i  Hercegovini "Pozivam sve u...

Komentari

komentar