Home MODA LJEPOTICA: Ivana Stevanović, studira medicinu i uspješno korača modnim pistama

LJEPOTICA: Ivana Stevanović, studira medicinu i uspješno korača modnim pistama

Mlada manekenka Ivana Stevanović iz Zenice danas živi u Sarajevu gdje pohađa Medicinski fakultet. Ova 22-godišnja djevojka u razgovoru za dobarportal.net istakla je kako je pandemija koronavirusa poremetila njene mnogobrojne planove.

 

“Svjesna sam činjenice da se naši životi ne odvijaju uvijek onako kako smo planirali. Pandemija koronavirusa je promijenila moju svakodnevnicu, a dakako i neke planove koje sam imala za ovu godinu. Srećom, uspješno sam se prilagodila novonastalim prilikama”, kaže Ivana Stevanović. 

Naglašava da će i modna industrija trpiti posljedice pandemije koronavirusa.

“Mnoge grane industrije evidentno trpe posljedice pandemije koronavirusa, a modna industrija nije izuzetak. No, vjerujem da posljedice neće biti dugoročne i da će se vrlo brzo oporaviti”, ističe mlada Zeničanka. 

Dodaje da je veoma ponosna na sebe.

“Ostvarila sam mnoge ambicije, a na ostalima neumorno radim. Ciljeve koje sam sebi postavila su visoki, ali, sigurna sam, dostižni”, ambiciozna je ova ljepotica.

Većinu vremena u izolaciji iskoristila je pripremajući se za ispite. 

“Pored toga imala sam dosta slobodnog vremena da se posvetim sebi i svojim hobijima. Također, provela sam kvalitetno vrijeme u društvu svojih roditelja, za koje sam posebno vezana”, govori naša sagovornica.

Smatra da su ljepota i uspješnost uvijek na cijeni.

“Prirodno je da, u svijetu u kakvom danas živimo, težimo i za jednim i za drugim. Vanjska ljepota je možda čak i precijenjena te se, čini mi se, nameće kao imperativ”, mišljenja je ova zanosna djevojka koju kod muškaraca privlače lijepi maniri. 

Tvrdi da uravnotežena ishrana zajedno s tjelovježbom predstavlja uvjet za održavanje vitke linije, ali, što je još i važnije, zdravlja.

“Nikada nisam bila na strogom režimu ishrane, trudim se da moji obroci budu što zdraviji, a kako bih ostala u dobroj formi pomaže mi joga”, priča nam atraktivna Zeničanka. 

Otkrila nam je i svoje planove za budućnost.

“Nastavljam putovanje koje sam započela odabirom fakulteta kako bih se ostvarila na profesionalnom planu. Unaprijed se veselim i nekim novim angažmanima na polju modelinga, prema kojemu gajim ljubav još od ranih godina svojega života. Izgleda da se život polako vraća na stari kolosijek. Nadam se da ću uskoro ovo lijepo vrijeme moći provoditi u prirodi družeći se sa svojom porodicom i prijateljima”, riječi su ove svestrane djevojke.

Imala je i poruku za sve naše sugrađane. 

“Obzirom da smo iskusili u prethodnom periodu drugačiji oblik života od onog kakvog poznajemo, uvjerena sam da ćemo svi izvući vrijednu pouku i više cijeniti svaki zagrljaj, trenutak slobode i života na koji smo navikli. Bojama svojih misli bojimo vlastite živote. Neka boje budu vesele!”, zaključuje Ivana Stevanović.

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar