Home MODA ANASTASIJA MURIĆ, MISS ECO SRBIJE: Bitno je da volimo sebe i spolja...

ANASTASIJA MURIĆ, MISS ECO SRBIJE: Bitno je da volimo sebe i spolja i izunutra

Anastasija Murić aktuelna je Miss Eco Srbije. Ova 20-godišnja djevojka iz Beograda priliku da se bavi modelingom dobila je kada je postala član kompanije Miss Yu.

“Iskreno u mlađim godinama imala sam višak kilograma, i često su se zbijale šale na moj račun, tako da u tim godinama za mene je modeling bila stvar o kojoj sam mogla samo maštati. Uz trud i rad na sebi sve se može postići. Bitno je imati volju i motivaciju, i najbitnije vjerovati u to da je sve moguće”, kaže Anastasija Murić, inače studentica softverskog inžinjerstva na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Trenutno se priprema za Miss Eco International takmičenje, koje će se pod potkroviteljstvom UN-a održati početkom aprila u Egiptu.

“Zahvaljujem se gospođi Vesni Jugović i Miss Yu kompaniji na pruženoj prilici. Budući da se za takmičenje pripremam od trenutka kada sam osvojila titulu i naporno radim na usavršavanju sebe, kao i svaka devojka nadam se pobjedi. Pored ljepote, pokazat ću i svoj talent, a predstavit ću i svoje znanje o ekologiji i ekološkim problemima”, kaže mlada manekenka.

Otkrila je i šta je to presudno za uspjeh na modnoj pisti.

“Fizički izgled je bitan, ali pored njega bitna je i ljepota, unutrašnja harizma i energija. Pored fizičkih vrlina, jako su bitne i unutrašnje. Bitno je da volimo sebe i spolja i izunutra, jer tek tada plijenimo i zračimo”, govori zanosna Beograđanka.

Nema ništa protiv estetskih operacija na koje se sve više djevojaka odlučuje.

“Nemam ništa protiv toga i ne osuđujem te djevojke. Kao mala i sama sam imala izvjesne kompleske, i željela sam da kad-tad promijenim nešto na sebi, ali mi se mišljenje promijenilo, hvala Bogu. Moramo naučiti da volimo sebe takve kakvi jesmo, raditi na našoj unutrašnjosti, jer spoljašnja ljepota brzo blijedi i nestaje, a unutrašnja je nešto što nam ostaje”, riječi su naše sagovornice.

Dosta vodi računa o ishrani i svojim sportskim aktivnostima.

“Ja sam u sportu od svoje četvrte godine. Bavim se latino američkim i standardnim plesovima i atletikom. Nikada se nisam izgladnjivala kao većina manekenki, smatram da je bitno hraniti se zdravo, ali ne treba pretjerivati, nekada treba dati i sebi malo oduška. Od oca sam naučila da negativnu energiju i višak kilograma izbacujem kroz trening”, priča ova ljepotica koja se može pohvaliti titulom vicešampiona Srbije u brzom hodu 2017. godine.

Govorila nam je i o svojim planovima u budućnosti.

“Planiram se baviti poslom koji me ispunjava i koji  volim raditi. Da zarađujem dovoljno da sebi priuštim lagodan život, ali da ipak imam dovoljno vremena da posvetim svojoj porodici i prijateljima, a naravno i sebi. Posao u kome se pronalazim i vidim sebe je programiranje. To je ono čemu sam trenutno posvećena i za šta se i educiram. Želja mi je da radim na vještačkoj inteligenciji-robotima, koji bi radili u svrhu čišćenja ulica, rijeka, mora, šuma. Na taj način bi naš svijet učinili boljim i zdravijim mjestom za život”, zaključuje Anastasija Murić.

Komentari

komentar

Must Read

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

PONOS DRŽAVE: Robotički tim BiH trenutno prvi u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021

Tim mladih Bosne i Hercegovine, okupljeni oko CERIT – Centra za edukaciju robotiku, inovacije i tehnologiju u Mostaru, učestvuju ove godine na svojevrsnoj Međunarodnoj...

VREMEPLOV U SARAJEVU: Vršnjačko nasilje kroz vrijeme

Vremeplov "Vršnjačko nasilje kroz vrijeme", koji simbolično pokazuje da nasilje nije pravi put, održan je u Sarajevu, u prostoru Kutcha.  Vršnjačko nasilje je prisutno u...

Komentari

komentar