ANASTASIJA MURIĆ, MISS ECO SRBIJE: Bitno je da volimo sebe i spolja i izunutra

Anastasija Murić aktuelna je Miss Eco Srbije. Ova 20-godišnja djevojka iz Beograda priliku da se bavi modelingom dobila je kada je postala član kompanije Miss Yu.

“Iskreno u mlađim godinama imala sam višak kilograma, i često su se zbijale šale na moj račun, tako da u tim godinama za mene je modeling bila stvar o kojoj sam mogla samo maštati. Uz trud i rad na sebi sve se može postići. Bitno je imati volju i motivaciju, i najbitnije vjerovati u to da je sve moguće”, kaže Anastasija Murić, inače studentica softverskog inžinjerstva na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Trenutno se priprema za Miss Eco International takmičenje, koje će se pod potkroviteljstvom UN-a održati početkom aprila u Egiptu.

“Zahvaljujem se gospođi Vesni Jugović i Miss Yu kompaniji na pruženoj prilici. Budući da se za takmičenje pripremam od trenutka kada sam osvojila titulu i naporno radim na usavršavanju sebe, kao i svaka devojka nadam se pobjedi. Pored ljepote, pokazat ću i svoj talent, a predstavit ću i svoje znanje o ekologiji i ekološkim problemima”, kaže mlada manekenka.

Otkrila je i šta je to presudno za uspjeh na modnoj pisti.

“Fizički izgled je bitan, ali pored njega bitna je i ljepota, unutrašnja harizma i energija. Pored fizičkih vrlina, jako su bitne i unutrašnje. Bitno je da volimo sebe i spolja i izunutra, jer tek tada plijenimo i zračimo”, govori zanosna Beograđanka.

Nema ništa protiv estetskih operacija na koje se sve više djevojaka odlučuje.

“Nemam ništa protiv toga i ne osuđujem te djevojke. Kao mala i sama sam imala izvjesne kompleske, i željela sam da kad-tad promijenim nešto na sebi, ali mi se mišljenje promijenilo, hvala Bogu. Moramo naučiti da volimo sebe takve kakvi jesmo, raditi na našoj unutrašnjosti, jer spoljašnja ljepota brzo blijedi i nestaje, a unutrašnja je nešto što nam ostaje”, riječi su naše sagovornice.

Dosta vodi računa o ishrani i svojim sportskim aktivnostima.

“Ja sam u sportu od svoje četvrte godine. Bavim se latino američkim i standardnim plesovima i atletikom. Nikada se nisam izgladnjivala kao većina manekenki, smatram da je bitno hraniti se zdravo, ali ne treba pretjerivati, nekada treba dati i sebi malo oduška. Od oca sam naučila da negativnu energiju i višak kilograma izbacujem kroz trening”, priča ova ljepotica koja se može pohvaliti titulom vicešampiona Srbije u brzom hodu 2017. godine.

Govorila nam je i o svojim planovima u budućnosti.

“Planiram se baviti poslom koji me ispunjava i koji  volim raditi. Da zarađujem dovoljno da sebi priuštim lagodan život, ali da ipak imam dovoljno vremena da posvetim svojoj porodici i prijateljima, a naravno i sebi. Posao u kome se pronalazim i vidim sebe je programiranje. To je ono čemu sam trenutno posvećena i za šta se i educiram. Želja mi je da radim na vještačkoj inteligenciji-robotima, koji bi radili u svrhu čišćenja ulica, rijeka, mora, šuma. Na taj način bi naš svijet učinili boljim i zdravijim mjestom za život”, zaključuje Anastasija Murić.