ŠEJLA SARAJLIĆ SA 17 GODINA BLISTA NA MODNIM PISTAMA: Moramo znati šta želimo

Zeničanka Šejla Sarajlić ima 17 godina, a manekenstvom se bavi od svoje 12-te godine. Ova mlada manekenka od djetinjstva gaji ljubav prema modelingu.

“To je bila moja želja još od malih nogu. Gledala sam izbore na TV i maštala o tome.Voljela sam pozirati i šetati kao na pisti”, kaže Šejla Sarajlić, koja pohađa Drugu gimnaziju u Zenici.

Nedavno je izabrana za drugu pratilju Fotomodela Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

“To je bilo moje najbolje takmičenje do sada i  kao jedna od prvoplasiranih za nagradu sam dobila putovanje u Italiju. Nikada se nisam osjećala kao tada na pisti. Kada sam izašla na scenu, srce je kucalo kao nikada. Nisam znala da ću ići dalje, a trenutak kada sam bila prozvana je kao nestvaran”, govori mlada manekenka koja najveću podršku ima od porodice.

Otkrila je i šta je to potrebno za uspjeh na modnoj pisti.

“Postati top model je moguće, ali prije svega moramo znati šta želimo. Treba dovoljno truda i rada. Ljudi misle da menekenke samo trebaju hodati po pisti i da to nije ništa zahtjevno, no to je nešto mnogo više i teže”, ističe naša sagovornica te smatra da se modeling u Bosni i Hercegovini ne cijeni dovoljno i da se treba više ulagati.

Zanosna Zeničanka je protiv estetskih operacija.

“Svaka žena je lijepa na svoj način i to treba znati. Manekenkama posebno ne trebaju estetske operacije, jer one treba da izgledaju prirodno lijepe a ne vjestačke”, mišljenja je mlada manekenka koja dodaje da su ishrana i redovan trening tajna njene vitke linije.

Svojim atraktivnim izgledom mami uzdahe mnogih muškaraca.

“Drago mi je kada vidim lijepe komentare, zahvaljujem se svima koji me podržavaju i daju lijepe komplimente. Prije svega kod momaka me osvaja ono što je u duši, a tek onda fizički izgled”, govori lijepa Zeničanka.

Njena neostvarana želja je neki svjetski izbor.

“Nadam se da će mi se ukazati prilika i da ću se ostvariti kao inostrani model. Ipak, trenutno mi je obrazovanje na prvom mjestu pa tek onda modeling”, zaključuje Šejla Sarajlić.