FANTASTIČNO: Gipsy napokon dolaze publici u Sarajevo

Legendarna francuska grupa Gipsy Kings održat će koncert u Skenderiji, u Sarajevu, u februaru 2020., potvrdio je producent  Tomislav Kasljević za jedan sarajevski web portal.

Kašljević je nedavno za “radiosarajevo” potvrdio da će se koncert održati 20. februara, a da će ulaznice biti puštene u prodaju u narednih nekoliko dana. Cijena karte još uvijek nije poznata, ali procjenjuje se da će se vrijednost iste kretati između 30 i 60 KM.

Pored Sarajeva, legendarni Gipsy nastupit će u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu 18. februara, kao i u Sava centru u Beogradu, 21. februara ove godine.

Osnovani davne 1978. godine od Nicolasa i Andrea Reyesa bivaju popularni širom svijeta. Razloga za to je mnogo, a prvenstveno njihov šarm i nevjerovatna strast sa muzikom, nije ostavila ravnodušnim ni mnoge simpatije kod ženske populacije.

U procvatu karijere 2014. godine, bend se razdvaja u dvije frakcije. Nicolas izlazi iz benda, a Andre sa desetočlanom ekipom nastavlja da puni klubove kao nekada. Vjerujemo da će tako dobro biti i u Sarajevu u kojem se trebaju osjećati kao domaći, u Sarajevu koje zna da cijeni i prihvata svačiji trud. Jer, Sarajevo ih zaslužuje. Velika imena poput njih uvijek su nam dobrodošla.

Za one koji nisu upoznati, a želja im je da budu na koncertu, podsjećamo, koncert će se održat 20. februara u BKC-u (Bosanski Kulturni Centar), a cijene karata još nisu poznate, mada se predviđa da će pre-order iznositi 30 KM, dok će pred-koncertna cifra za jednu kartu iznositi oko 60 KM.