More
  HomeSLIDERKOŠARKAŠKI REPREZENTATIVAC BiH: Postao ljubimac navijača Sutjeske, ali i omiljena sportska ličnost...

  KOŠARKAŠKI REPREZENTATIVAC BiH: Postao ljubimac navijača Sutjeske, ali i omiljena sportska ličnost u Crnoj Gori

  Za kratko vrijeme, Ismet Sejfić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, postao je ljubimac navijača crnogorske Sutjeske.

  Iz utakmice u utakmicu u dresu ekipe iz Nikšića naš centar pruža sve bolje partije. Ismet je bio glavni krivac što je crnogorski tim u okviru desetog kola Druge ABA lige porazio Široki Brijeg rezultatom 82:73.

   

  Svojim igrama i zalaganjem ispod obruča Sejfić je stekao i simpatije sportske javnosti u cijeloj Crnoj Gori, tako da je nakon pobjede protiv bh. prvaka, Ismet krasio naslovnice novina i portala. “Ismet Sejfić nadskočio Široki Brijeg”, samo je jedan od naslova u današnjim novinama u susjednoj zemlji.

   

  FOTO: Ismet Sejfic, jedna od naslovnica

   

  “Naravno da mi gode pohvale Crnogoraca. Protiv Širokog Brijega sam odigrao najbolju utakmicu u dresu Nikšićana. Postigao sam 19 koševa i tome dodao još šest skokova i jednu asistenciju. Uvijek može bolje. Iz utakmice u utakmicu cijela ekipa diže formu i to nas posebno raduje. Do sada smo ispunili sve planove koje je Uprava postavila pred nas. Dugo ću pamtiti utakmicu protiv Širokog. Cijela dvorana je  ustala , nagradila me aplauzom i skandirala moje ime. To su trenuci za koji živi svaki sportista”, ističe Ismet Sejfić koji ugovor sa Sutjeskom ima do kraja sezone.

   

  Odlični košarkaš koji je visok 208 centimetara nada se da će se naći na spisku bh. reprezentacije za utakmice u februaru naredne godine. Košarkaški Zmajevi se za plasman na EP bore s Grčkom, Latvijom i Bugarskom.

   

  “Mislim da imamo realne šanse za plasman na EP. Ne smijemo podcijeniti protvinika i u svaku utakmicu moramo ulaziti maksimalno motivirani i skoncetrisani. Nema laganih protivnika. Nadam se da ćemo uspjeti napraviti dobre rezultate kao košarkašice. Poslije pobjede protiv Rusije slavio sam nekoliko sati. To je odlična stvar za košarku u našoj zemlji i vjerujem da će se publika još više vratiti u dvorane i da će nam biti velika podrška u utakmicama u 2020. godini, kaže Sejfić.

   

  Must Read

  spot_img