More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEEJLA BEŠIĆ: Ponosna sam na svoje djevojčice koje su stasale u prave...

    EJLA BEŠIĆ: Ponosna sam na svoje djevojčice koje su stasale u prave ritmičarke

    Ejla Bešić iz Sarajeva trenerica je ritmičke gimnastike više od pet godina i sada vodi svoj klub “Step Up” koji se nalazi na Dobrinji u Aerodromskom naselju, u ulici Braće Mulić bb.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da se ritmičkom gimnastikom bavi od malih nogu, tačnije od svoje četvrte godine.

    “Nije mi puno trebalo da shvatim da je to sport kojim se želim baviti čitav svoj život. Kada su krenula takmičenja i nagrade vidjela sam svoju budućnost i da je ritmička gimnastika nešto što me ispunjava”, govori Ejla Bešić.

    Dodaje da je kroz ulogu trenerice u klubu u kojem je prvobitno radila prepoznala svoju volju i želju za samostalni rad sa djecom.

    “Mogla sam primjetiti da djeca i mene vole koliko i ja njih i baš zbog toga odlučila sam se na ovaj veliki korak, a to je otvaranje vlastitog kluba. Nakon otvorenja shvatila sam da bi mi ipak trebala još jedna trenerica zbog velikog broja djece. Sada kao moja desna ruka tu je Ajša Rešić kao druga trenerica u klubu”, navodi naša sagovornica.

    FOTO: Hana Savić/Dobarportal.net

    Nastavlja da u klubu postoje dvije grupe, odnosno rekreacijska i takmičarska ekipa.

    “Početak treninga obje grupe su vježbe zagrijavanja koje traju 20-30 minuta. U rekreacijskoj ekipi u kojoj su većina male djevojčice nakon zagrijavanja slijede poligoni u kojima uče osnovne elemente ritmičke gimnastike. Poslije toga idu koreografije plesa u kojima se djevojčice mogu zabaviti i pokazati svoje umijeće”, priča ova mlada Sarajka.

    Prema njenim riječima, trening takmičarske ekipe je zahtjevniji.

    “Prvenstveno zbog toga što rekreacija trenira sat i po, dok takmičarke treniraju tri sata. Svaka od takmičarki ima svoju koreografiju i praktikujemo da svakoj pojedinačno ukažemo na greške i pomognemo u savladavanju istih. I na kraju treninga za obje grupe slijede vježbe snage i time završavamo. U naš klub se mogu učlaniti djevojčice već od svoje treće godine”, kazuje Ejla Bešić.

    Zatim se osvrnula i na prednosti bavljenja ovim sportom.

    “Kao prednosti izdvojili bi zdravlje prije svega, a zatim i disciplinu koju djevojčice usvoje tokom bavljenja ovim sportom. Također moramo spomenuti da je gimnastika jako dobra podloga ako se dijete u budućnosti odluči baviti nekim drugim sportom”, priča naša sagovornica.

    FOTO: Hana Savić/Dobarportal.net

    Zatim nam je otkrila i na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu.

    “Ponosna sam velikim dijelom na sebe što sam zagrizla ovako veliki zalogaj, a naravno i na svoje djevojčice koje su uz pomoć nas trenerica stasale u prave ritmičarke. Učinile nas ponosnim svojim rezultatima na takmičenjima i svojom voljom da pokažu kako sebe tako i naš klub u najboljem svjetlu”, naglašava ova ambiciozna Sarajka.

    Na kraju razgovora iznijela je i planove za budućnost.

    “U budućnosti planiramo da učestvujemo na takmičenjima kako unutar tako i van granica Bosne i Hercegovine. Da bi se maksimalno posvetila ovom sportu i svom klubu, upisala sam Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. Nadamo se da ćemo osvijetliti obraz kluba i nas trenerica svojim trudom i zalaganjem za našu djecu”, zaključuje Ejla Bešić.

    Must Read

    spot_img