More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEENA ADROVIĆ: Moda je fantastičan način za samoizražavanje

    ENA ADROVIĆ: Moda je fantastičan način za samoizražavanje

    Ena Adrović iz Živinica nedavno je izabrana za Miss Federacije Bosne i Hercegovine.

    U razgovoru za dobarportal.net ova 20-godišnja studentica opće medicine na Univerzitetu u Tuzli ističe da još od malena gaji interes za modom.

    „Često sam odijevala svoje lutke i stvarala različite kombinacije, te pravila vlastite revije. Taj proces me inspirisao da razmišljam o vlastitom stilu. Kada sam postala starija, počela sam pratiti modne trendove kroz časopise i društvene mreže. Zaljubila sam se u kreativnost koju moda pruža, činjenicu kako može promijeniti nečiji izgled i samopouzdanje. Moda je fantastičan način za samoizražavanje, gdje svaki komad odjeće predstavlja dio naše priče i identiteta“, govori Ena Adrović.

    Dodaje da je samo učešće u izboru za Miss FBiH za nju jedno zaista lijepo i pozitivno iskustvo.

    „Zahvalna sam i ponosna na učešću i pobjedi. Biti izabrana za Miss FBiH jedna je vrsta i odgovornosti i sreće u istom trenutku. Kroz takmičenje stekla sam predivna prijateljstva s drugim učesnicama. Bilo je inspirativno vidjeti koliko su sve djevojke talentovane i strastvene. Ova iskustva su me dodatno motivisala da nastavim raditi na sebi i svojim ciljevima“, kaže naša sagovornica.

    Zatim nam je otkrila koja je njena omiljena odjevna kombinacija i koji stil preferira.

    „Odjevne kombinacije u kojima i najviše vremena provodim su casual, neke majice i hlače. Najčešće je to klasičan stil odijevanja, a u zavisnosti od prilike uživam i u elegantnim haljinama i visokim potpeticama“, izjavljuje ova harizmatična djevojka.

    Nadalje, izdvojila je jedan beauty savjet drugim djevojkama za koji smatra da je univerzalan i koji i sama primjenjuje.

    „Treba naći neki balans u svemu, truditi se da vodite zdrav život, regulacija normalnog sna, unos tečnosti i vitamina te njega kože koja bi trebala biti uvijek u prednosti u odnosu na izbor dekorativne kozmetike koju danas većinom svi koristimo“, navodi Ena Adrović.

    Potom smo je upitali i za mišljenje o estetskim zahvatima.

    „Kao i za sve tako i za estetske zahvate smatram da trebamo imati mjeru, te uraditi samo ako je neophodno. Više sam pobornik isticanja specifičnosti i prirodne ljepote koju smo dobili“, jasna je naša sagovornica.

    Ne krije da naše društvo ima predrasude prema svemu pa tako i prema mladim, lijepim i uspješnim djevojkama.

    „Naravno, time se ne treba voditi niti pustiti da utiče na nas, već se potruditi da što više napredujemo u svim sferama koje nas interesuju i ostvarivati svoje snove“, napominje ova zanosna djevojka.

    Naglašava da se uvijek trudi biti pozitivna i okružena ljudima koji je cijene zbog onoga što zaista jeste.

    „Što se tiče komentara, uglavnom su to pozitivni, umjesni i kulturni komentari na koje rado i sa osmijehom odgovorim, dok se na one manje lijepe ne obazirem previše. Trenutno želim posvetiti više vremena sebi, svojim interesima i ciljevima. Kada razmišljam o privlačnosti mogu reći da cijenim iskrenost i humor, te one koji su ambiciozni i imaju slične interese kao i ja“, priča Ena Adrović.

    Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

    „Cilj mi je posvetiti se školovanju i završiti svoje studije, te iskoristiti ovaj period života za što više putovanja, druženja i kreiranja lijepih uspomena“, zaključuje naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img