More
    HomeMODALUXURY BRIDAL STUDIO: Vjenčanice koje ostavljaju bez daha

    LUXURY BRIDAL STUDIO: Vjenčanice koje ostavljaju bez daha

    Emina Mehmedović rođena je 1996. godine u Tuzli, odrasla u Kladnju, a od svoje 18. godine živi u Sarajevu. Vlasnica je salona vjenčanica Luxury Bridal Studio, koji uspješno posluje već dvije i po godine i nalazi se na trećem spratu TC Robot u sarajevskom naselju Socijalno.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da je sama ideja o pokretanju ovog biznisa kod nje prisutna već dugi niz godina.

    „Još kao dijete bila sam sklona modi i dizajniranju haljina. Čak sam prepravljala svoju staru odjeću i organizovala revije u svojoj mahali. Od te dječje mašte i velikih snova mogu reći da sam većinu ostvarila, i zaista sam presretna i zahvalna zbog svega što danas jesam. Jer, pored poslovnog života, biznisa i svih obaveza koje taj dio nosi, ja sam i supruga i majka dvoje divne djece. Do realizacije je došlo pred kraj pandemije koronavirusa koju nerado spominjem, ali probudila je u meni velike planove i želje za budućnost“, priča Emina Mehmedović.

    Zatim nam je otkrila koji su aktuelni trendovi u svijetu vjenčanica.

    „Što se tiče trendova vjenčanica i općenito svečanih haljina, jer i njih imamo u ponudi za iznajmljivanje, ja uvijek govorim da je trend ono što Vama dobro stoji i što volite nositi. Naravno, svake godine pratimo visoku modu, svjetske brendove i ono što oni postavljaju kao trendove, te mislim da naše mladenke nekako idu u korak s tim“, kaže naša sagovornica.

    Dodaje da je prilikom odabira vjenčanice potrebno zakazati individualni termin za probu.

    „To znači da tokom probe u salonu ne stvaramo gužvu i da nisu prisutni drugi kupci, već isključivo buduća mladenka i njena pratnja, najčešće mama, sestra ili kuma i ja. Trudimo se da ta prva proba bude intimna, kako bi se upoznali s različitim modelima i materijalima, isprobali ono što mladenka smatra da će joj odgovarati, te dogovorili korekcije ako bude potrebe za tim. Idealno je rezervisati vjenčanicu tri do četiri mjeseca ranije kako biste imale dovoljno vremena za sve prilagodbe“, navodi vlasnica salona vjenčanica Luxury Bridal Studio.

    Nastavlja da su cijene raznolike i da je to ujedno i najčešći upit koji dobiva putem Instagram stranice.

    „Cijene se kreću od 150 KM do nekih 1.000 KM, a sve zavisi od vjenčanice, odnosno od proizvođača, materijala, nabavne cijene i drugih faktora. Ali moram naglasiti da su sve korekcije i prepravke vjenčanica uključene u cijenu, što našim klijentima omogućava savršen izgled bez dodatnih troškova“, kaže Emina Mehmedović.

    Prema njenim riječima, izazovi postoje u svakom poslu, ali se uspješno prevazilaze uz posvećenost i ljubav prema onome što radite.

    „Smatram da svako ima svoju nafaku već unaprijed određenu i da ni 1.000 salona u glavnom gradu nije previše. U moj salon najviše dolaze ljudi koji nisu iz Sarajeva, pretežno klijenti iz Mostara, Tuzle i drugih gradova, kao i iz drugih zemalja. Trudimo se da sve izazove prevazilazimo s velikom dozom profesionalizma i, naravno, uz osmijeh na licu, jer kad radite posao koji volite, svaki izazov se savlada s lakoćom“, kazuje naša sagovornica.

    Ne krije da se uvijek od srca nasmije kada čuje malu djecu ispred salona kako komentarišu vjenčanice.

    „Djevojčice najčešće govore: ‘Ja ću ovu kad porastem’, ‘Meni je ova lijepa’, ‘Ova mi je ružna’, dok su dječaci pretežno nezainteresirani ili samo prokomentarišu: ‘Kako su ogromne i sigurno skupe’“, izjavljuje vlasnica salona vjenčanica Luxury Bridal Studio.

    Na kraju razgovora poručuje da planova uvijek ima.

    „Kada je u pitanju proširenje ponude, svake godine nadopunjujemo kolekcije novim modelima. Svakodnevno dobivam e-mailove, kataloge i razne ponude, te se trudim da uvijek bude nešto novo, drugačije, što do sada nisam imala u salonu. Posjetite Luxury Bridal Studio i pronađite savršenu vjenčanicu za vaš poseban dan“, zaključuje Emina Mehmedović.

    Must Read

    spot_img