More
    HomeMODAMELIKA ČALUK: Trudim se prikazati svoje lične sklonosti s pažljivo odabranim kombinacijama

    MELIKA ČALUK: Trudim se prikazati svoje lične sklonosti s pažljivo odabranim kombinacijama

    Melika Čaluk iz Donjeg Vakufa nedavno je izabrana za prvu pratilju Fotomodela Srednjobosanskog kantona.

    U razgovoru za dobarportal.neti ističe da se osjećala izuzetno ponosno i uzbuđeno.

    “Velika je čast predstavljati svoj kanton, ali i općinu na tako važnom događaju. Također, osjećala sam i odgovornost da opravdam povjerenje i da dam najbolje od sebe. Iskustvo je bilo u potpunosti pozitivno. Proces je bio profesionalan i organiziran, povezala sam se s drugim učesnicama, a sve to me oslobodilo nervoze te sam u potpunosti mogla izraziti svoje sposobnosti”, govori Melika Čaluk.

    Dodaje da je atmosfera tokom takmičenja bila izuzetno dinamična i uzbudljiva.

    “Osjećaj entuzijazma i pozitivne energije odisao je prostorom. Podrška publike bila je nevjerovatno ohrabrujuća; njihov aplauz i ohrabrenje pomogli su, vjerujem, kako meni tako i svim ostalim djevojkama da se osjećaju sigurnije, a samim tim i daju sve od sebe”, kaže naša sagovornica.

    Potom nam je otkrila i koje osobine pored fizičkog izgleda smatra ključnim za uspjeh u modelingu.

    “Osim fizičkog izgleda, smatram da ključne osobine za uspjeh u svijetu modelinga uključuju samopouzdanje, profesionalizam, otpornost i sposobnost prilagodbe. Kao neizostavan dio svakog zanimanja – radna etika i sposobnost izgradnje odnosa s klijentima i timom su presudni za dobre rezultate u svakom poslu, pa tako i modelingu”, navodi ova zanosna djevojka.

    Svoj stil opisuje kao klasičan s modernim dodacima, ponajviše fokusiran na eleganciju.

    “Trudim se prikazati svoje lične sklonosti s pažljivo odabranim kombinacijama koje odražavaju moj ukus, naravno s prilagodbom temi i zahtjevima događaja. Fokus na detalje i kvalitet, najviše mi pomažu da izrazim svoju ličnost i stvorim dobar dojam”, naglašava Melika Čaluk.

    Nastavlja da se trudi zadržati skromnost i fokusirati se na pozitivne aspekte svog učešća.

    “Pritisak javnosti i medijska pažnja su neizbježni, ali se oslanjam na podršku svojih najbližih i profesionalaca koji su uz mene. Pomaže mi da ostanem prizemna i usredotočena na svoje ciljeve, bez obzira na vanjske faktore”, kazuje naša sagovornica.

    Na kraju priznaje da se isprva nije planirala baviti modelingom niti je to bilo u nekom prvom planu, ali da joj je iskustvo koje je stekla na takmičenju pokazalo koliko modeling može biti uzbudljiv i dinamičan.

    “Vidjela sam da se kreativnost, stil i profesionalizam mogu savršeno kombinirati, što me istinski privuklo. Sada, nakon što sam vidjela kako sve funkcioniše, osjećam se inspiriranom da nastavim u ovom smjeru i istražim sve mogućnosti koje ovaj sektor nudi, jer zaista mislim da nudi mnogo više nego što smo toga svjesni”, zaključuje ova lijepa djevojka.

    Must Read

    spot_img