More
    HomeDRUŠTVOMELEK JOZIĆ: Svoju kreativnost i ideje prenosim na odjevne kombinacije

    MELEK JOZIĆ: Svoju kreativnost i ideje prenosim na odjevne kombinacije

    Melek Jozić, 19-godišnjakinja iz Zenice, učenica je četvrtog razreda Srednje mješovite škole “Mladost”, smjer tekstilni tehničar, a još od malih nogu gaji interes za modom.

    U djetinjstvu je crtala i bojila haljinice na listovima bloka, pravila svojim lutkicama odjeću, a taj interes za svijet mode vremenom je rastao.

    “Konstantno se trudim da naučim nešto novo i budem kreativna, a tu svoju kreativnost i ideje prenosim na odjevne kombinacije koje se uglavnom mogu vidjeti na mojim fotografijama. Mnogo mi pomaže mlađa sestra u idejama i radu, te moram reći da kao tim razmišljamo i djelujemo jako dobro. Smatram da ulaganje u sebe, kreativnost, naporan trud i rad kad-tad pronađu svoje mjesto u svijetu modnog dizajna. Mlada sam i imam volje, a i vremena, da istražujem i učim o svemu što je vezano za modu”, govori Melek Jozić.

    Potom nam je otkrila svoju omiljenu odjevnu kombinaciju.

    “Moja omiljena odjevna kombinacija je uglavnom casual, to jest majica ili košulja i hlače, a preferiram klasični stil odijevanja za koji smatram da je vrlo elegantan”, dodaje naša sagovornica.

    Nastavlja da njena kozmetička torbica ima skroman sadržaj.

    “Sastoji se od maskare za trepavice, ruža za usne, maramica i malog pakovanja Nivea soft kreme”, kazuje ova mlada djevojka.

    Zatim je podijelila neke beauty savjete drugim djevojkama.

    “Moj beauty savjet drugim djevojkama bio bi da spavaju dovoljno, ako imaju vremena da se bave nekim sportom, jer zdrav način života je najbolji odraz na našem licu, ali i u našoj psihi. Savjetovala bih da koriste samo neophodnu šminku za lice, a iznad svega da se vole onakve kakve jesu. Smatram da je svaka djevojka koja ima osmijeh na licu prelijepa, i to bi na kraju bio moj najbolji beauty savjet za djevojke”, navodi Melek Jozić.

    Upitali smo je i za mišljenje o estetskim zahvatima.

    “Što se tiče estetskih zahvata, ja sam za samo ukoliko su oni neophodni. Nažalost, sve više mladih djevojaka odlučuje se za estetske zahvate čak i kada im nisu potrebni, čime gube svoj prirodni izgled i ljepotu”, jasna je naša sagovornica.

    Ne krije da je lično naišla na razne predrasude u našem društvu.

    “Sve sam to gurnula u stranu jer jednostavno imam cilj u životu i radim na ostvarenju svog sna. Možda ne uspijem, ali barem ću znati da sam se trudila i radila maksimalno, a ne da su tuđe predrasude uništile moje snove”, naglašava ova zanosna djevojka.

    Priznaje da je od samog početka bila svjesna da će biti različitih komentara.

    “Komentari su uglavnom pozitivni, popraćeni komplimentima. Što se tiče momaka koji me privlače, to ću znati jednog dana kad se zaljubim. Trenutno imam mnogo obaveza oko škole, polaganja vozačkog ispita, treninga… Mlada sam, tako da će biti vremena i za ljubav”, ističe Melek Jozić.

    Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

    “Planovi za budućnost su da upišem fakultet tekstilnog inženjerstva i dizajna, manekenstvo, da jednog dana pokrenem svoj modni brend, da se ostvarim u svijetu mode i, naravno, da imam normalan život i porodicu”, zaključuje naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img