More
    HomeDOBARDOBRE PRIČESAMO ZA ŽENE: U organizaciji BJJ kluba SAKURA Sarajevo održan seminar ONLY...

    SAMO ZA ŽENE: U organizaciji BJJ kluba SAKURA Sarajevo održan seminar ONLY WOMEN

    BJJ klub SAKURA Sarajevo, prvi i jedinstveni klub na Balkanu koji svoja vrata otvara isključivo ženama, organizovao je seminar ONLY WOMEN. Ovo je prvi put da se takav seminar održava na Balkanu.

    Djevojčice, djevojke i žene su imale priliku učiti od Nicole Urschinger, izuzetne osobe koja već više od 20 godina gradi svoju karijeru kao policajka, posjeduje crni pojas u tradicionalnoj i brazilskoj jiu-jitsi, te je supruga i majka. Njeni savjeti su bili zlata vrijedni, a podrška koju je pružila svim damama je neprocjenjiva.

    “Kada muškarac pokrene svoj klub, reakcija je normalna. Međutim, kada žena pokrene klub, često se predviđa da neće trajati više od šest mjeseci”, istakla je Nicole Urschinger.

    Kako se žene suočavaju s mnogim komentarima, preprekama i neugodnim situacijama, iz BJJ klub SAKURA Sarajevo imaju jasan cilj.

    “Ali naš cilj je bio i ostao isti – kreirati prostor isključivo za žene. Prostor gdje ćemo učiti kako biti dobre prema svom tijelu. Prostor gdje ćemo svoj um trenirati za sve svakodnevne stresne situacije. I dok u 2024. godini još uvijek čujem komentare da ženi nije mjesto u proizvodnji, nije mjesto u borilačkom sportu i slično, svakodnevno svjedočim kako moje kolegice uspješno upravljaju proizvodnjom, često bolje od muških kolega. Svjedočim odličnim poduzetničkim pričama kolegica koje su se suočile s mnogim izazovima zbog svojih brojnih obaveza”, navela je Dijana Fejzić koja se posebno zahvalila trenerici Emini Heganović na predanosti, trudu i vizionarstvu.

    Must Read

    spot_img