More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEALI HANDAN, MOMAK KOJI ŽIVI SPORT: Judo je zaista najposebniji vid rekreacije!

    ALI HANDAN, MOMAK KOJI ŽIVI SPORT: Judo je zaista najposebniji vid rekreacije!

    Mladi su uspješni. Mladi su odlučni za postizanjem dobrih rezultata. Jedan od takvih je i naš sagovornik Ali. Mladi vrijedni momak iz Sarajeva, zaljubljenik u sport i rekreaciju.

    Ali Handan osnivač je judo kluba “Handan” koji donosi novu energiju na scenu borilačkih vještina. Mlad ali veoma odgovoran prema tome da uz odabranu ekipu ostvari svoje ciljeve koji vode ka uspjehu.

    Ali, ideja za osnivanje tvog judo kluba došla je od …?

    • – Ideja za Judo klub Handan rodila se iz moje želje da stvorim zajednicu u kojoj će se judo učiti ne samo kao sport, već i kao način života. Kroz godine takmičenja i rada, shvatio sam koliko judo može oblikovati karakter i pomoći ljudima da postanu bolji, i fizički i mentalno. Tako je nastao Judo klub Handan – mjesto gdje svaki član može napredovati i rasti.

    Klub, iako mlad na sceni, već je ostvario mnoge uspjehe. Koji trenutak izdvajate kao najposebniji?

    – Jedan od najsvjetlijih trenutaka za naš klub svakako je osvajanje srebrne medalje na seniorskom Balkanskom prvenstvu, gdje je Narin Handan, iako još uvijek junior, uspjela nadmašiti mnoge starije i iskusnije protivnike. Pored toga, Judo klub Handan ostvaruje uspjehe zahvaljujući dugotrajnim pripremama, kampovima i vrhunskom radu naših trenera – Narin Handan, Zahre Handan i mene, Ali Handana.

    Ali nam otkriva i šta ga motiviše da, pored takmičenja, posveti tolikovmena trenerskom radu:

    – Rad s mladima i njihov napredak je neprocjenjiv. Kao osnivač i trener u klubu, imam priliku da svoje znanje prenesem na sljedeće generacije i da ih inspirišem. Kada vidim kako naši članovi napreduju – bilo kroz medalje, ili kroz promjenu u načinu razmišljanja i ponašanja – to je najveća nagrada.

    U sportskim krugovima priča se da treninzi u judo klubu Handan privlače sve više članova. Kada i gdje zainteresovani mogu doći?

    • – Treninzi Judo kluba Handan se održavaju utorkom, četvrtkom i subotom od 20:00 do 21:30 na adresi Antuna Hangija 1. Pozivam sve, bez obzira na nivo iskustva, da dođu i pridruže nam se. Naši treninzi su prilagođeni svima – od početnika do iskusnih takmičara. Vrata su otvorena za sve koji žele učiti i napredovati.

    Ali, tvoja poruka za kraj našeg razgovora glasi …

    – Ako želite da razvijete sebe, kako fizički tako i mentalno, judo je pravi put. U judo klubu Handan pronaći ćete podršku, prijatelje i izazove koji će vas učiniti jačim u svakom smislu. Ne čekajte, dođite na jedan od naših treninga i uvjerite se sami. Judo klub Handan mjesto je gdje počinje vaš put ka uspjehu!

    Must Read

    spot_img