More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEMELIHA MUJAN: Ljepota dolazi iznutra, predrasude su tu da se ruše

    MELIHA MUJAN: Ljepota dolazi iznutra, predrasude su tu da se ruše

    Meliha Mujan apsolventica je na Odsjeku za sigurnosne i mirovne studije Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Ova 25-godišnja Sarajka koja je po struci zubni tehničar trenutno se bavi influencer marketingom, gdje se fokusira na isprobavanje novih proizvoda i dijeljenje recenzija s pratiteljima.

    Prema njenim riječima, moda za nju predstavlja način izražavanja sebe i svog stila.

    “Pokušavam pratiti većinu modnih trendova, ali se prvenstveno fokusiram na ono što mi se zaista sviđa i što mi odgovara, umjesto da slijedim svaki trend. Moja omiljena odjevna kombinacija su haljinice koje često kombinujem sa visokim potpeticama. Naravno, dobar nakit i kvalitetna torbica upotpune svaki outfit”, kaže Meliha Mujan.

    Potom je podijelila jedan beauty savjet za djevojke.

    “Preporučujem da njegujete svoju kožu koristeći proizvode koji su prikladni za vaš tip kože i da nikad ne zaboravite na čišćenje lica prije spavanja. Naravno, jako važno je redovno koristiti SPF. Međutim, potrebno je da budemo svjesne da ljepota dolazi iznutra, te je važno težiti i pravilnoj ishrani kako bismo očuvale vlastito zdravlje, a koje vrijedi više od bilo kakvog izgleda”, navodi naša sagovornica.

    Zatim nam je otkrila i sadržaj svoje kozmetičke torbice.

    “Osnovni kozmetički proizvodi u mojoj torbici su olovka i ruž za usne. Također, tu je i balzam kako bih osigurala da su moje usne uvijek hidrirane”, izjavljuje ova mlada Sarajka.

    Upitali smo je i za mišljenje o estetskim zahvatima.

    “Estetski zahvati mogu poboljšati samopouzdanje, ali mislim da je važno pristupiti im promišljeno i svaki zahvat dobro razmotriti”, jasna je Meliha Mujan.

    Ne krije da naše društvo nažalost često ima predrasude prema mladim, lijepim i uspješnim djevojkama.

    “To često utječe na način na koji ih tretiramo. Predrasude su tu da se ruše, stoga vjerujem da samopouzdanje i vjera u vlastite kvalitete pomažu u prevazilaženju istih”, priča naša sagovornica.

    Dodaje da se trudi ignorisati negativne komentare koji srećom nisu učestali i fokusirati se na pozitivne povratne informacije.

    “Volim kada me ljudi cijene zbog moje ličnosti i interesa, a ne samo zbog izgleda. Međutim, kada bih trebala birati između muških i ženskih komentara zasigurno su mi ženski draži. Volim čuti, ali i upućivati lijepe komentare drugim ženama jer smatram da je važno uzajamno se podržavati. Posebno me raduje kada žene zajedno ruše predrasude i pokazuju da su tu jedna za drugu, umjesto da se natječu”, govori ova harizmatična djevojka.

    Nada se da će se u budućnosti ostvariti kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.

    “Želim raditi na ostvarivanju svojih profesionalnih ciljeva, ali i graditi sretan i ispunjen privatni život. Vjerujem da će mi balans između ta dva svijeta donijeti zadovoljstvo i ispunjenje. Voljela bih dodati da mnogo volim životinje, a posebnu ljubav gajim prema psima. Od djetinjstva sam imala pse, a svaki od njih je imao posebno mjesto u mom životu. Prošle godine sam izgubila chow chow psa po imenu Tina, a danas je uz mene francuski buldog Buddy, koji je moja najveća maza. Najveći gubitak kojeg sam doživjela bila je smrt moje nane Sabahe. Imala je poseban utjecaj na moje djetinjstvo, koje je bilo ispunjeno njenom ljubavlju i pažnjom. Taj gubitak ostavio je dubok trag u mom životu jer je bila ključna osoba u stvaranju najljepših uspomena iz perioda mog odrastanja”, zaključuje Meliha Mujan.

    Must Read

    spot_img