More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEDALILA NUHANOVIĆ: Moda za mene predstavlja način izražavanja identiteta i kreativnosti

    DALILA NUHANOVIĆ: Moda za mene predstavlja način izražavanja identiteta i kreativnosti

    Dalila Nuhanović diplomirala je na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, a trenutno je zaposlena u firmi Emka Bosnia d.o.o Goražde i radi kao referent uvoza i izvoza.

    U razgovoru za dobarportal.net podijelila je svoja razmišljanja o modi.

    „Moda za mene predstavlja način izražavanja identiteta i kreativnosti kroz odjeću i aksesoare. Kao i svaka djevojka danas, poprilično pratim modne trendove, mada naravno odijevam ono u čemu se ja osjećam ugodno i lijepo. Što se tiče kombinacija koje rado nosim, nemam neke preferencije, ali uglavnom to su neke basic i casual stvari jer se u tome najbolje osjećam. Moje mišljenje je da je to nešto što ne izlazi iz mode, te da je uvijek aktuelno“, govori Dalila Nuhanović.

    Potom nam je otkrila i šta sve sadrži njena kozmetička torbica.

    „Moja kozmetička torbica mora da ima kremu za zaštitu od sunca, labelo za usne, kao i kremu za lice i ruke. Pored toga, tu su stvari za šminkanje i proizvodi za njegu kose“, kaže sagovornica.

    Zatim je istaknula i neke beauty savjete svim djevojkama.

    „Neki od beauty savjeta koje bih izdvojila su definitivno prije svega njegovanje kože i kose, kao i samog zdravlja naravno. Svima bih preporučila redovito korištenje SPF, obaveznu hidrataciju koristeći kremu ali i dovoljan unos vode“, navodi ova mlada djevojka.

    Prema njenim riječima, estetski zahvati su osobni izbor svakog čovjeka.

    „Ako će se nakon toga osjećati bolje u svom tijelu kao i ako će im pružiti samopouzdanje, naravno da nemam ništa protiv. Ali potrebno je razmotriti moguće rizike i posljedice prije samog odlučivanja na taj korak“, kazuje Dalila Nuhanović.

    Mišljenja je da često postoje predrasude prema mladim a uspješnim djevojkama.

    „Mnoge žene se suočavaju sa nedostatkom ozbiljnosti kao i priznanja za postignuća baš iz gore navedenog razloga. Takvi stereotipi otežavaju profesionalni i osobni napredak svake mlade i uspješne djevojke“, izjavljuje sagovornica.

    Ne krije da uvijek postoje komentari muškaraca.

    „Svaka žena bi trebala postaviti granice te u slučaju da joj neki komentar postane neugodan, treba da stavi do znanja da se to ne ponovi. U takvim situacijama potrebno je da ostanemo samouvjerene jer naša vrijednost ne zavisi od mišljenja drugih ljudi“, jasna je ova harizmatična djevojka.

    Iako je trenutno zadovoljna, ne krije da uvijek postoje neki planovi za budućnost.

    „Što se tiče karijere, razmišljam o daljem profesionalnom razvoju te mogućim napredovanjima. Trenutno radim na novim vještinama radi ostvarivanja svojih ciljeva. Zatim tu je lični razvoj kroz hobije i putovanja, održavanje kako porodičnih tako i prijateljskih odnosa“, zaključuje Dalila Nuhanović.

    Must Read

    spot_img