More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEENA KURBEGOVIĆ: Revolucija kozmetike uz SILK SKIN

    ENA KURBEGOVIĆ: Revolucija kozmetike uz SILK SKIN

    Mlada Zeničanka Ena Kurbegović osnivačica je brenda SILK SKIN koji predstavlja revoluciju kozmetike.

    Naime, ova 25-godišnja djevojka se cijeli život bavila sportom, a u razgovoru za dobarportal.net ističe da ni ljubav prema kozmetičkoj industriji nikad nije manjkala.

    “Oduvijek sam maštala o tome da imam svoju liniju kozmetike za jutarnje i noćne rutine. Ideja se vremenom unaprijedila da bi postala ono što ona jeste danas. Iz ljubavi prema kozmetici nastali su proizvodi koji su jedinstveni i slobodno mogu reći luksuzni”, govori Ena Kurbegović.

    Dodaje da je njena firma bazirana na proizvodnju estetske kozmetike te je uz prirodne sirovine zajedno sa svojim timom kreirala jedinstvene recepte za proizvode koji odišu luksuzom.

    “Radi se o šest proizvoda koje sam izbacila u prvoj kolekciji za potpunu jutarnju/noćnu rutinu njegovanja kože lica i tijela. Naš prvi lansirani proizvod je samim time i best seller: All in one Golden Cream, zatim Golden Serum, Golden Body Jelly, Lip Oil i Lux Mask. Istraživajući tržište i najprodavanije proizvode u svijetu, došla sam na ideju da sve potrebe naše kože sjedinim u minimalan broj proizvoda kako na našu kožu ne bi bespotrebno nanosili veliki broj proizvoda jedan na drugi i samim time, izgubili funkciju svakog”, priča naša sagovornica.

    Napominje da su njeni proizvodi luksuzni i jedinstveni što ih zapravo i izdvaja od ostalih.

    “Budući da smo duži vremenski period analizirali svjetsko tržište, kreirali smo proizvode koji za naše korisnike predstavljaju revoluciju, ne samo prirodne kozmetike, nego i kozmetike generalno. Naši proizvodi su rezultat specijalne recepture sa pažljivo odabranim, najkvalitetnijim prirodnim sirovinama koje dolaze iz atraktivnih destinacija širom svijeta poput: Madagaskara, Perua, Brazila, Francuske, Italije, Indije… A za to su zaslužni naši dobavljači BM Logistics”, kazuje ova mlada Zeničanka.

    Nastavlja da se proizvodi mogu kupiti u SILK SKIN poslovnici, koja se nalazi na adresi Muhameda Seida Serdarevića bb u Zenici.

    “Pored posjete i kupovine u našoj poslovnici, proizvode možete naručiti za dostavu brzom poštom – putem naših društvenih mreža (Instagram, Facebook) ili putem kontakt telefona: 062/829-750 (Viber, Whatsapp). Uskoro će u funkciji biti i naša web stranica koja je trenutno u procesu izrade. A gdje će se to još nalaziti naši proizvodi, vjerujem da ćemo Vam moći ekskluzivno otkriti već u našem narednom intervjuu. Stay tuned”, navodi Ena Kurbegović.

    Prema njenim riječima, hidratacija je ključ posebno tokom ljetnog perioda te djevojkama savjetuje da na visokim temperaturama neumorno hidratiziraju kožu.

    “Ukoliko želite da Vaša koža brže i bolje upije proizvode za hidrataciju, nanosite je odmah nakon kupanja ili tuširanja. Zaštita kože od bilo kakvih vremenskih stanja je veoma važna. Ne završavajte svoju jutarnju ili noćnu rutinu samo na licu, proizvode spuštajte na vrat i dekolte. Njega vrata i dekoltea je jednako važna kao i njega lica”, izjavljuje naša sagovornica.

    Zatim nam je otkrila i na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu.

    “Prije svega, ponosna sam što sam se usudila na ovako veliki korak. Uvijek sam bila sanjar i svijesna svojih mogućnosti, ovaj brend je sam po sebi moj najveći ponos. Svaki dan me pokreće strast prema ovom poslu, prosto je neiscrpna. Na kraju dana kada sjednem i pročitam recenzije zadovoljnih kupaca, to za mene predstavlja najveće ispunjene i radost. U tim trenutcima osjetim da se moj trud i rad zaista isplatio i da su to mnogi već, hvala Bogu, to prepoznali”, kaže ova ambiciozna Zeničanka.

    Ne krije da naše društvo ima predrasuda prema mladim, lijepim i uspješnim djevojkama, ali naglašava da se ne treba obazirati na njih.

    “Svako ko ima zacrtan cilj ili viziju za ostvarenje svog sna, treba da se oslanja na svoju snagu i svoje samopouzdanje. Mislim da se ne trebamo osvrtati na gomilu mišljenja koja nas danas okružuju i smatram da niti jednu djevojku ili ženu ne treba spriječiti mišljenje koje nameće današnje društvo. Neizbježno je susresti se sa takvim predrasudama pogotovo na samom početku pokretanja bilo kakvog biznisa, a samim time i kasnije. No, budemo li dozvoljavali da nas dotiču, te predrasude će postati naše prepreke ka uspjehu i ličnom zadovoljstvu. Neka svakoj ženi predrasuda bude motivacija, da prvo dokaže sebi, pa tek onda ostalima. Moja poruka ženama jeste: Nikada ne dozvolite predrasudama da vas spriječe da skupite hrabrost da pokrenete svoj biznis i da ustrajete u njemu. Život je borba i samo ustrajni će uspjeti”, jasna je Ena Kurbegović.

    Na kraju razgovora poručuje da njeni snovi i ideje nikada ne prestaju.

    “Planovi se, naravno, kriju u plasiranju brenda na zavidnom nivou, ako Bog da. Neću mnogo govoriti o njima. Neka to ostane tajna, pa onda jednog dana pređe u iznenađenje”, završava naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img