More
    HomeMODAMERIMA ŠIVŠIĆ: Ne stidite se probati nešto novo u svijetu trajne šminke

    MERIMA ŠIVŠIĆ: Ne stidite se probati nešto novo u svijetu trajne šminke

    Merima Šivšić više od 18 godina djeluje u svijetu ljepote te je internacionalna nails trenerica i internacionalna permanent make up trenerica.

    U razgovoru za dobarportal.net otkriva da njena omiljena odjevna kombinacija varira po bojama i odjevnim predmetima.

    “Volim damski look. Za svečane prilike biram uvijek elegantne i profinjene haljine, a za dnevnu varijantu majice koje otkrivaju vrat, jedno ili oba ramena u kombinaciji sa udobnim hlačama”, govori Merima Šivšić.

    Priznaje da uvijek nastoji biti našminkama.

    “Jer na taj način prezentiram svoj posao. Ne mogu bez parfema zamisliti svoj dan, obavezne spf kreme, dobrog bronzera i sjaja za usne”, navodi naša sagovornica.

    Svim djevojkama i ženama savjetuje da vode računa o svom zdravlju, kako unutrašnjem tako i vanjskom izgledu.

    “Obavezno nanosite i zimi i ljeti spf kremu za lice, redovno čistite lice i ne stidite se probati nešto novo u svijetu trajne šminke”, izjavljuje ova dama.

    Ističe da se trendovi mijenjaju iz godine u godinu.

    “Ali nikada nećete pogriješiti ako naglasite oči nekim zemljanim tonovima. Dobro stoje svima neovisno o boji očiju i odgovara uz skoro svaki ruž, bez obzira da li je u pitanju dnevni ili noćni make up”, kaže Merima Šivšić.

    Potom je podijelila svoje mišljenje o estetskim zahvatima koji su sve popularniji kod djevojaka.

    “Estetska hirurgija je nešto što podržavam! Sve što vas čini sretnim i ispunjenim treba da uradite”, jasna je naša sagovornica.

    Smatra da naše društvo itekako ima predrasuda prema uspješnim i lijepim ženama.

    “Naše društvo ne podržava potencijal, ali to ne znači da se to neće promijeniti. Na nama je da budemo što bolji u svom poslu i da su klijenti prezadovoljni, da im vratimo samopouzdanje i unutrašnji osjećaj zadovoljstva”, poručuje ova dama koja i budućnosti želi ulagati u svoje znanje i posao.

    Must Read

    spot_img