More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEZERINA ZULIĆ: Za jednu ženu samostalnost igra veliku ulogu

    ZERINA ZULIĆ: Za jednu ženu samostalnost igra veliku ulogu

    Zerina Zulić iz Prijepolja sa adresom u Sarajevu mlada je poduzetnica online biznisa.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da je njena online stranica za prodaju odjeće zvanično formirana 2021. godine.

    “Ali stvarni početci i vizije vuku duboko korijenje još iz djetinjstva. Ideja je i došla iz strasti prema bojama, materijalima i fashion lifestyleu”, govori Zerina Zulić.

    Potom se osvrnula i na izazove s kojima se suočava u radu.

    “Što se tiče izazova prisutni su kao u svakoj branši, zanimanju. I kao takve izdvojila bih onaj najveći, prodati ono u šta ni sam ne vjeruješ da će ići, jer ga nisi stavio u ponudu svojim izborom, nego nametnutim trendom”, kaže naša sagovornica.

    Upitali smo je i koliko je važno žensko poduzetništvo.

    “Za jednu ženu samostalnost igra veliku ulogu. Žena, samim tim dobiva snagu, jačinu i elan za rast. Kao patrijarhalno odgojena žena ne stavljam akcenat na feminizam nego na plus razvijanja životnih vizija, sutra čvršćeg braka te samozadovoljstva i ispunjenosti”, izjavljuje ova poduzetnica.

    Zatim je izdvojila neke prednosti i nedostatke online prodaje u odnosu na fizičku trgovinu.

    “Prednost online prodaje je ta što se kupac direktno javlja za izabrani artikl i zadovoljstvo je brzo obostrano. Kao manu online kupovine bih izdvojila nepovjerenje kupaca koje je izazvano lošim iskustvom drugih stranica. Zato radim na povjerenju kupaca te garantujem za svaki izabrani artikl”, kazuje Zerina Zulić.

    Dodaje da kolege u ovom poslu ne smatra konkurencijom.

    “Svako ima svoju nafaku, i meni moju niko ne može oduzeti”, poručuje naša sagovornica.

    Potom nam je i dala odgovor na pitanje koliko je važno pratiti modne trendove.

    “Neophodno je pratiti trendove, kako bi rastao u svom poslu. Ali podržavam i hrabrost za stvaranje novih. Klasika je nešto što nikada neće biti demode”, napominje ova poduzetnica.

    Nastavlja da njena omiljena kombinacija zavisi o godišnjem dobu.

    “Kako ovaj razgovor odvijamo u mjesecu julu, onda su to definitivno svijetlije lanene kombinacije. Bilo da su kombinezoni, kompleti ( šorc- košuljica ili pantole – top ), haljine. Svaka žena mora da ima u garderoberu crnu klasičnu haljinu, Channel model suknju, bijelu košulju i odijelo. Sve ostalo ovisi o mjestu i vremenu, šta ukombinirati”, ističe Zerina Zulić.

    Razgovor završava tvrdnjom da naše društvo ima predrasuda prema mladim, lijepim i poduzetnim ženama.

    “Ima, i to više nije tabu tema. Normalizovalo se i samim tim naučeno se nositi sa istim. Život je to. Zato, nema osvrtanja na kamenčiće, samo preskoči i gas. I do ruže moraš proći trnje”, zaključuje naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img