More
    HomeDOBARDOBRE PRIČERUBINA DEDIĆ: Savjetujem ženama da negativne komentare uzmu kao motivaciju

    RUBINA DEDIĆ: Savjetujem ženama da negativne komentare uzmu kao motivaciju

    Sarajka Rubina Dedić radi kao fizioterapeutkinja i kozmetičarka u jednom SPA centru u Hrvatskoj.

    Ova 22 godišnja djevojka ide i u teretanu, a pored toga, već godinu dana pleše ples “Zumbu” i influenserka je u svom rodnom gradu.

    “Pratim modne trendove, ali moj stil je većinom raznolik. Šta mi se svidi, to ću i obući, kad vidim robu, već u glavi znam kombinaciju”, govori Rubina Dedić.

    Dodaje da se od 2021. godine bavi modelingom, a sve je počelo od njenog prvog takmičenja, gdje je ušla u finale Miss Turizma BiH, čiju je licencu nosila Hrvatska.

    “Tu sam ušla u finale TOP 10 najljepših djevojaka. Drugo takmičenje bilo je 2022. godine, gdje sam ušla u finale top 33 najljepše djevojke na Balkanu, od 1400 prijavljenih djevojaka. Također, od 2023. godine postajem članica žirija za Miss Balkana i Miss Evrope, koje se održavalo u Banjoj Luci. Bila mi je čast ocjenjivati misice. Iste godine, pozvali su me za Miss Turizma BiH, gdje sam trebala biti članica žirija, ali sam se ipak odlučila takmičiti i tu sam ušla u finale”, priča naša sagovornica.

    Upitali smo je i koja je tajna njene vitke linije.

    “Tajna moje vitke linije leži u tome da se zdravo hranim, treniram u teretani, a pored toga plešem zumbu i stalno se krećem”, navodi ova zanosna Sarajka.

    Otkrila nam je i šta je neophodno za uspjeh na modeling sceni.

    “Prije svega izgled, pa onda ljepota i ponašanje na sceni. Moram imati ono nešto što bi oduševilo publiku, neki pokret ili nešto što bi svi pozitivno doživjeli”, izjavljuje Rubina Dedić.

    Potom se osvrnula i na izazove s kojima se suočava u modelingu.

    “Većinom ljubomora dolazi iz ženske perspektive, na osnovu izgleda i svega drugog što ima misica”, ističe naša sagovornica.

    Upitali smo je i na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu.

    “Što se tiče toga, što sam od takmičarke za Miss postala članica žirija Miss Balkana i Miss Evrope 2023. godine”, naglašava ova harizmatična Sarajka.

    Prema njenim riječima, kod uspješnih žena, bez obzira na godine ili posao, bila ona majka ili ne, uvijek će biti negativnih komentara na njezinu uspješnost.

    “Tako da bih savjetovala žene koje su zgodne i uspješne da se ne obaziru na negativne komentare, već da te komentare uzmu kao motivaciju i da budu okružene dobrim ljudima”, jasna je Rubina Dedić.

    Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

    “Imam mnogo planova u budućnosti, ali ću izdvojiti neke: da se vidim kao uspješna fizioterapeutkinja i trenerica u teretani”, zaključuje naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img