More
    HomeMODASEJDA AGOVIĆ: Volim eksperimentisati ali uvijek zadržavam osjećaj za mjeru i rafiniranost

    SEJDA AGOVIĆ: Volim eksperimentisati ali uvijek zadržavam osjećaj za mjeru i rafiniranost

    Sejda Agović nedavno je izabrana za Fotomodela New Face Kantona Sarajevo.

    U razgovoru za dobarportal.net ova mlada Sarajka ističe da je bila izuzetno počašćena i ponosna kada je saznala da biti u samom izboru

    “Moje iskustvo na izboru za fotomodela bilo je nevjerovatno inspirativno. Bilo je divno vidjeti toliko talentirane i ambiciozne mlade ljude na jednom mjestu. Organizacija i podrška od strane Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo bili su izuzetni, što je doprinijelo pozitivnoj atmosferi i omogućilo mi da se predstavim u najboljem svjetlu”, govori Sejda Agović.

    Dodaje da je atmosfera bila puna uzbuđenja i pozitivne energije.

    “Osjetila sam veliku podršku od strane publike, što mi je dalo dodatnu motivaciju i samopouzdanje. Bilo je predivno vidjeti kako se svi međusobno podržavaju i stvaraju prijateljstva koja će trajati dugo nakon završetka takmičenja”, kaže naša sagovornica.

    Upitali smo je i šta je neophodno za uspjeh u svijetu modelinga.

    “Osim fizičkog izgleda, ključne osobine za uspjeh u modelingu su samopouzdanje, profesionalizam, radna etika, fleksibilnost i sposobnost prilagođavanja različitim situacijama. Također je važno imati snažan karakter i strast prema onome što radite”, navodi ova mlada Sarajka.

    Nastavlja da je njen stil spoj klasične elegancije i modernih trendova, sa naglaskom na sofisticiranost i individualnost.

    “Volim eksperimentisati sa različitim teksturama, bojama i krojevima, ali uvijek zadržavam osjećaj za mjeru i rafiniranost. Na takmičenju sam prezentovala svoj stil kroz pažljivo odabrane kombinacije koje su isticale moju figuru i odražavale moj jedinstveni modni ukus. Fokusirala sam se na autentičnost i originalnost, što mi je omogućilo da se izdvojim i ostavim snažan utisak na žiri i publiku”, izjavljuje Sejda Agović.

    Na kraju razgovora je iznijela i svoje planove za budućnost.

    “Moje ambicije uključuju rad sa vodećim modnim kućama i učešće na međunarodnim revijama. Također želim koristiti svoj utjecaj za pozitivne promjene u društvu. Ovo iskustvo mi pruža neprocjenjivu platformu za umrežavanje, razvoj vještina i jačanje mog profesionalnog portfolija, što će biti ključno za ostvarenje mojih dugoročnih ciljeva”, zaključuje ova mlada Sarajka.

    Must Read

    spot_img