More
    HomeMODATEODORA TOŠOVIĆ: Kada radimo ono što volimo i u čemu uživamo, put...

    TEODORA TOŠOVIĆ: Kada radimo ono što volimo i u čemu uživamo, put do uspjeha je lakši i ljepši

    Teodora Tošović iz Rogatice nedavno je izabrana za I pratilju Fotomodela regije Istočno Sarajevo.

    U razgovoru za dobarportal.net ne krije da je bila neizmjerno sretna zbog ukazane prilike da se takmiči.

    “S druge strane, osjećala sam veliku odgovornost da se predstavim u najboljem svjetlu. Svako iskustvo oplemenjuje čovjeka. Boravak u Grand Event Hallu doprinio je da upoznam sjajne ljude, naučim više o modelingu i shvatim da je ovo put kojim želim ići”, govori Teodora Tošović.

    Dodaje da je na pripremama i tokom takmičenja vladala izrazito lijepa atmosfera.

    “Budući da me je oduvijek zanimalo sve što je vezano za ljepotu i modu, pripreme su imale poseban čar i zaista sam uživala u njima. U našoj državi ima mnogo prelijepih djevojaka, ali pozitivna konkurencija može samo da me stimulira kako bih i ja bila bolja”, navodi naša sagovornica.

    Zatim nam je kazala i šta je neophodno za uspjeh u svijetu modelinga.

    “Za ovaj posao fizički izgled jeste bitan, ali bez onih suštinskih osobina koje krase čovjeka, ne znači ništa. Za uspjeh u bilo kom poslu neophodni su upornost, predan rad i posvećenost. Ipak, kada radimo ono što volimo i u čemu uživamo, put do uspjeha je lakši i ljepši. Uz navedene osobine, smatram da je harizma ta koja pravi razliku među kandidatkinjama”, kaže ova zanosna djevojka.

    Potom se osvrnula i na modne stilove koje preferira.

    “Nisam neko ko se može odlučiti za samo jedan stil, budući da svoje oblačenje prilagođavam prilici, a ponekad i raspoloženju. Ipak, najčešće me možete vidjeti u svedenim mladalačkim kombinacijama. Nisu mi strane ni modne transformacije koje ovaj posao zahtijeva od nas. Naprotiv, uživam u njima”, ističe Teodora Tošović.

    Nadam se da će uspjeh na ovom takmičenju biti prvi, ali važan stepenik na njenom putu do ostvarenja profesionalnih snova.

    “Ovo iskustvo, ako ga iskoristim na pravi način, može biti dobar podsticaj i velika olakšica ka karijeri modela kojoj težim. Voljela bih da budem zaštitno lice nekih brendova, mada je manekenstvo ono što me najviše privlači”, zaključuje ova harizmatična djevojka.

    Must Read

    spot_img