Trendovi koje nam donosi savremeno doba sve se više okreću ka prirodnim sastojcima kad je riječ o beauty ali i svim drugim industrijama. Koža kao naš najveći organ zaslužuje biti tretirana sastojcima koji će učiniti sve da ona bude nježna, nahranjena i njegovana. Upravo jedan takav proizvod za kožu stigao je i na bh. tržište, a riječ je o 100% domaćem proizvodu Mello melemu za kožu.

Iza ovog jedinstvenog brenda stoji najmlađa doktorica farmaceutskih nauka u Bosni i Hercegovini, Una Suljić Fatić koja je ljubav prema svojoj struci pretočila u nešto korisno za sve dame koje brinu o zdravlju svoje kože.

“Vezana za tržište i sve preparate koji dolaze, odlučila sam pokrenuti domaći proizvod koji će 100% biti na prirodnoj bazi. Ponukana mnogobrojnim preparatima koje sam koristila, uzela sam najbolje iz svega i napravila melem čija je struktura takva da su svi sastojci agonisti jedan drugom, što direktno utiče na poboljšano djelovanje. Višemjesečnim istraživanjem tržišta i velikim brojem probnih verzija melema, konačno sam dobila idealan proizvod koji ima kombinaciju najboljih mogućih sastojka za jedan melem”, ističe ova vrsna doktorica.

Una Suljić Fatić (FOTO: Una Suljić Fatić, privatni arhiv)

Mello Melem jedini u svom sastavu ima devet sastojaka što ga izdvaja od svih drugih melema na tržištu. On, za razliku od ostalih, nema u svom sastavu ni pčelinji vosak, niti vazelin. U sastav melema ulaze; shea puter, vitamin E, eterično ulje lavande, kakao puter, panthenol, ulje čajevca, bademovo ulje, tamanu i ekstrakt zelenog čaja.

“Melem je prvobitno pokazao efekt na ožiljku od mog carskog reza, a kasnije je dokazao svoju djelotvornost za atopijski dermatitis kod moje bebe i mnogih drugih beba iz mog okruženja. Osim navedenog tretirali smo i kožu pacijenata koji su u procesu zračenja i vidjeli fantastične rezultate. Iskustva korisnika govore da je idealan za strije, suhu kožu na petama i laktovima, urasle dlake, rozaceju kao i herpes”, navodi Una.

Mello melem ćete naći na policama dm trgovina kao i u svim bolje opremljenim apotekama u pakovanju od 30ml i 60 ml, a možete ga koristiti tri godine. Trenutno spada u najpristupačnije meleme na tržištu u odnosu na kvalitetu, sastav, cijenu i mililitražu.

Iza ovog proizvoda stoje dugogodišnji trud i znanje, ali prije svega velika volja da Bosna i Hercegovina ima svoju, domaću liniju kozmetike koja će biti prirodna i namijenjena svim uzrastima kako kvalitetom, tako i pristupačnosti.

Komentari

komentar