- partner sajta -

Nurija Kadrić široj javnosti poznatiji je kao Staneli, iluzionista koji je trikovima zadivio čak i kraljevsku porodicu iz Švedske. Sve to uslijedilo je nakon što su ga zapazili u Finskoj tokom jednog od nastupa. Mladi iluzionista već godinama uveseljava mnoge ljude širom svijeta. On je momak porijeklom iz Tešnja, a životni put odveo ga je u Švedsku. Koliko je zapravo uspješan, o tome govori podatak da je veoma tražen mađioničar u skandinaviji.

Mađioničar-Iluzionista poznatiji je široj javnosti kao “Mađioničar Staneli”. Rođen je u Zenici, 3. juna 1996. godine. Tokom odrastanja živio je u selu Mrkotić u opštini Tešanj te je po sticanju punoljetstva odselio u dijasporu.

Karijeru iluzioniste je započeo 2013. godine u Tešnju, gdje je boravio do 2015. godine, nakon čega je otputovao za Švedsku. Nakon preseljenja iz Bosne i Hercegovine, sav svoj talenat i veliko umijeće u iluzijsko-mađioničarskim vještinama odlučio je predstavljati publici na veoma profesionalnom nivou.
Staneli je prije nekoliko godina započeo saradnju sa velikom zabavljačkom kompanijom “Lisaberg Luna Park” koja je jedan od većih luna parkova u Europi. Prezentacija njegovih vještina ih je zadivila od samog starta te su njegovim nastupima dali ogromnu podršku. Trenutno veoma uspješan u svome životu, ali i poslu koji obavlja, Staneli najavljuje veliku i ozbiljnu sopstvenu karijeru. Rekao nam je da ima ozbiljne planove za osvajanje Balkana, Evrope pa čak i želju za grandioznim nastupima širom svijeta.
“Staneli će započeti na realizaciji uveseljavanja širokih narodnih masa u BiH ali i svijetu, sigurno u narednih nekoliko godina. Sve to sa svojom velikom ekipom i predivnim asistentima. Uostalom, želja mi je da obiđemo i svaku školu, salu, dvoranu u mojoj Bosni i Hercegovini. Sve to kako bih vratio osmijeh na lice djeci, nakon stresnih dešavanja sa koronavirusom zbog kojeg je trenutno stao cijeli svijet. Nedavno su me pozvali da ove godine učestvujem na talent show programu u Hrvatskoj. Prihvatio sam poziv i tamo ću prikazati samo neke od svojih iluzionističkih vještina”
navodi Nurija u razgovoru za dobarportal.net te dodaje da ga obavezno zapratite na Instagramu i Youtube-u.
Ovog sjajnog mladog iluzionistu možete da pratite i na Instagramu Staneliofficial

Komentari

komentar

- partneri sajta -