MEDINA PLANINČIĆ: Bavljenje modelingom mi je promijenilo život

MODA

Medina Planinčić iz Zenice od djetinstva gaji ljubav prema modelingu kada je kao mala gledala Fashion TV na kojem su bile modne revije. Sada ova 24-godišnja djevojka samouvjereno korača modnim pistama i ostvaruje svoje snove.

Najviše je ponosna na svoj rad na Fashion Week-ovima koji se održavaju u Sarajevu, kao i na učešću na izboru Miss FBiH.

“Kao dijete sam bila jako nesigurna u sebe i stidna, ali odlučila sam to promjeniti. Kada sam vidjela poziv na casting za agenciju u kojoj sam sada, odlučila sam da se prijavim i pokušam. Bavljenje modelingom mi je promijenilo život. Postala sam dosta samouvjerenija.  Inače volim modu i da eksperimentiram sa raznim stilovima, outfitima tako da me je to sve nekako vodilo prema ovom poslom kojim se sada ponosno bavim”, kaže Medina Planinčić koja je i prošla u Super Finale izbora Miss Foto modela.

Naglašava da za uspjeh na modnoj sceni treba biti mnogo uporan i ustrajan.

“Ako je modeling stvarno tvoj san i ako želiš da se profesionalno baviš time, potrebno je da se posvetiš maksimalno. Meni lično je ovo užitak i što je veliki plus ovoga posla to je što možeš putovati u razne države i da sarađuješ s mnogim poznatim brendovima”, ističe naša sagovnornica te dodaje da su pravilna ishrana i redovni treninzi njena tajna vitke linije.

Ova lijepa studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici privlači pažnju mnogih muškaraca.

“Na lijepe komentare odgovaram, ali uvijek ima i negativnih ili koji nisu primjereni njih jednostavno ignorišem i ne pridajem im pažnju. Trudim se da štitim svoju energiju.  Privlače me momci koji su konkretni, koji znaju šta žele. Fizički izgled mi nije toliko važan. Volim muškarce koji me znaju nasmijati, tj. koji imaju smisla za humor i sa kojima mogu opušteno da razgovaram o svemu, a i da mi daje podršku u ovom poslu”, govori zanosna Zeničanka koja nema ništa protiv osoba koje se fotografiraju nage, ali ona takvu ponudu ne bi prihvatila.

Otkriva da je najviše obradovalo vrijeme koje je nedavno provela sa svojim prijateljicom na planini gledajući zalak sunca.

“Prije smo to često radile, ali pošto ona studira u Sarajevu nismo imale toliko prilike. Također što mi je bilo nekako posebno je to što sam mogla provesti svoj rođendan sa osobama koje volim u Cubanu, mom najdražem objektu”, kaže ova atraktivna manekenka.

Dodaje da je pandemija koronavirusa utjecala na njenu modeling karijeru.

“Trebala sam ići van BiH da radim ali zbog koronavirusa nisam bila u mogućnosti . Trenutno planiram ići u Tursku da radim. Zahvaljujući mojoj agenciji imam tu mogućnost da se bavim internacionalno ovim poslom. Također, želim da uspješno završim fakultet i  to su mi sada prioriteti”, zaključuje Medina Planinčić.