AMINA SMAJIĆ: Najponosnija sam na pobjedu na izboru za Miss FBiH

0
632
Amina Smajić iz Kladnja ponijela je titulu Miss Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.
Ova 19-godišnja djevojka još od osnovne škole bila je zainteresovana za modeling,  ali se tek u srednjoj školi odlučila pojaviti na kastingu za nove modele.
“Ponosna sam na svaku odrađenu reviju jer sam se oslobodila treme i dobila na samopouzdanju, ali naravno da sam najponosnija na pobjedu na izboru za Miss FBiH”, kaže Amina Smajić za dobarportal.net.

Naglašava da je za uspjeh na modnoj sceni potrebno mnogo toga.
“Prvenstveno vjera u sebe, dobro balansiranje između škole i modelinga, a sve ostalo se može popraviti radom na sebi. Nikad nisam bila na nekim strogim dijetama, jer tajna nije u tome. Bitan je dobar balans. Slatkiše ne volim, trudim se da manje pijem sokove i jedem nezdravo, ponekad trčim i treniram. Nikad mi nije bilo teško jer su rezultati vrlo brzo vidljivi”, ističe naša sagovornica.
Otkriva da je najviše u životu raduju male stvari.
“Kao što kažu, sitnice koje znače život. To je naravno vrijeme koje provedem s porodicom i prijateljima, a raduje me i činjenica da smo u ovoj pandemiji koronavirusa svi živi,zdravi i svjesni situacije koja nas je zadesila, da što prije prođe”, riječi su ove mlade djevojke iz Kladnja.

Smatra da se dobro nosi s komentarima muškaraca.
“Na kulturne komentare se uvijek zahvalim a ostale ignorišem. Svako ima pravo na svoje mišljenje ukoliko je kompliment ili konstruktivna kritika. Na uvrede ne odgovaram. Mene privlače momci koji imaju jasne ciljeve u životu, kulturni su i trude se biti što bolji. Imala sam sreću da baš takvog i nađem”, otkriva ova zanosna ljepotica.
Dodaje da je pandemija koronavirusa poremetila njene planove.
“Imala sam mnogo ponuda za posao van granica naše zemlje koje sada nisam u prilici odraditi. Ipak, najvažnije je da smo živi i zdravi. Trenutno odmaram, plan mi je da se posvetim fakultetu i uporedo se bavim modelingom. Bliži se i izbor za Miss FBiH gdje ću predati lentu novoj missici”, zaključuje Amina Smajić.