Zbog teške finansijske situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa, košarkaški klub Bosna Royal objavio je saopćenje za javnost u kojem se nadaju pomoći iz ‘realnog sektora’.

KK Bosna godinama je u problemima, a posljedice pandemije koronavirusa nanijele su još teži udarac ponosu Sarajeva i nekadašnjem prvaku Evrope. Tekst saopćenja prenosimo u cijelosti:

“Dragi navijači, prijatelji i iskreni ‘bosnaši’, Suočeni sa katastrofalnim posljedicama pandemije uzrokovane virusom COVID-19, prisiljeni smo obratiti Vam se na ovaj način.

Sredstva budžetskih organizacija su pretrpjela drastične promjene, te smo usmjereni ka “realnom sektoru” i dobroj volji iskrenih navijača. Nerado posežemo za ovim mehanizmom komunikacije sa našim navijačima i simpatizerima, ali trenutno stanje iziskuje hitnu akciju po pitanju obezbjeđenja bilo kakvih budžetskih sredstava za predstojeću sezonu.

Shodno svemu navedenom, javno objavljujemo broj transakcijskog računa, sa napomenom da će sve uplate i transakcije biti javno objavljene i transparentne. Svi smo mi Bosna”, saopćeno je iz KK Bosna Royal.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST!!!Dragi navijači, prijatelji i iskreni 'bosnaši',Suočeni sa katastrofalnim posljedicama…

Gepostet von KK Bosna Royal am Samstag, 25. Juli 2020

Komentari

komentar