Home DOBAR DOBAR INTERVJU SANEL AMBEŠKOVIĆ, MLADI VOZAČ KAMIONA I YOUTUBER: Oduvijek sam htio biti drukčiji

SANEL AMBEŠKOVIĆ, MLADI VOZAČ KAMIONA I YOUTUBER: Oduvijek sam htio biti drukčiji

Sanel Ambešković, momak čiji su roditelji porijeklom iz Bosne i Hercegovine, javio nam se uz želju da objavimo nešto zanimljivo o njemu. Na njegovom Youtube kanalu prati ga već oko 5 hiljada ljudi.

 

Kada smo vidjeli o čemu se radi, odlučili smo odraditi intervju o veoma zanimljivoj temi. Neobično je biti mlad, a odlučiti se za profesionalnu vožnju kamiona po Evropi i svijetu. Iako je rođen van Bosne i Hercegovine, želja za posjetom domovine njegovih roditelja prisutna je skoro svakog dana iznova. Uz roditelje je naučio i bosanski jezik, koji koristi u komunikaciji, onoliko koliko se snađe u toku samog razgovora.

 

1. Pozdrav iz Bosne i Hercegovine za Dansku. Sanele, recite nam da li je lahko biti tako mlad i već znati da želite voziti kamion?

Pozdrav za vas i čitatelje. Ja sam uvijek znao, od šestog ili 7. razreda da želim postati vozač kamiona. Ja ovo želim I postaću profesionalni. Završio sam prvu godinu za vozača, a evo dobio sam ugovor sa firmom u Danskoj, da se školujem i dalje.

2. Otkud, ustvari, želja za vožnjom kamiona?

Oko sedmog razreda su nam učitelji rekli da, moramo izabrati nešto. Svi hoće u gimnaziju! E tu sam reko sebi “želim da budem drugačiji od ostalih. Hoću da ustanem i da kažem idem na posao nasmijan, a ne idem na posao, a nemam ni volje za to”. Neki su se zezali u smislu kao “što ćeš za vozača, nema tu para”, al ustavri ima dobrog novca.

3. Porijeklom ste iz Bosne i Hercegovine. Da li su Vaši roditelji odselili tamo zbog ratnih dejstava u domovini ili su naprosto zbog potrage posla i boljeg života odlučili se za život u Danskoj?

Moji roditelji su se odlučili da odu iz Bosne i Hercegovine za potragom boljeg života. Razmišljali su između Švedske i Danske, pa eto hvala Bogu, rođen sam u Danskoj.

4. Već neke dvije godine posjedujete vlastiti Youtube kanal. Na njemu kao sadržaj ubacujete zanimljivosti koje zabilježite dok vozite kamion. Kako reaguju vaši prijatelji i porodica na to sve?

Youtube kanal sam otvorio jer sam dobio inspiraciju od Kamion King-a. Jedan čovjek iz Amerike sa 85.000 subscribera. Kad sam ja vidio šta on snima i radi, meni je to odmah bilo zanjimljiovo. Otovrio sam kanal, da narodi na balkanu vide kakac je život u Danskoj ako si šofer. Da pričam malo i oko plata u nastavku. Život u Danskoj, je li dobro biti vozač i tako nešto. Kao što sam rekao, dobio sam ugovor sa jednom firmom i počinjem sada, školu Tessa, opet. Biće video klipova sa kamiona i sve to. Neki su mi se prijatelji smijali. Kao, šta će ti to, al ja sam znao u glavi da ja volim snimati i sve to. Počeo sam dobijati neke sponzore i sve to. Moji roditelj misle sve dobro oko kanala. Ne psujem i kulturan sam.

5. Imate li nekih drugih planova ili ste samo u svijetu kamiona.. Ima li druge ljubavi?

Pa, trenutno želim da isprobam ovaj život kao vozač kamiona. Ko zna šta će biti za 5 godina. Možda budem nešto drugo htio, ali za sad samo kamion. Ja imam veliku podršku oko ovoga.

6. Vaša poruka omladini koja je u potrazi za poslom bi bila?

Ko ovo želi nek izvoli. Nađite posao koji vi stvarno želite i volite, a nemojte nikad birati nešto samo zato što vam prijatelji žele isto to. Radite uz ljubav prema poslu, kako već rekoh.

Volim i poštujem domovinu svojih roditelja, iako sam rođen daleko od BiH (FOTO: privatni arhiv)

 

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar