VALENTINO PERUTINA, NOVA ZVIJEZDA „IMPERIIJE“: Jedino sa Jala Bratom mogu izgraditi svoj stil!

SHOWBIZZ SLIDER

Mladi Mostarac koji je već odavno oduševio i osvojio srca žirija, ali i mnogobrojne publike širom bivše Jugoslavije na najpopularnijem muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, Valentino, sve bržim korakom hrli ka estradnom nebu.

 

Muzikom se bavi već četiri godine, a 2016. godine na „Zvezdama Granda“ je pokazao kakvim talentom i raskošnim glasom raspolaže. Od samog početka mnogi su ga po načinu pjevanja i bojom glasa poredili sa mega zvijezdom Sašom Matićem, što mu je, kako kaže, jako imponovalo.

Međutim, Valentino je htio izgraditi svoj sopstveni, originalni muzički pravac, po čemu će biti prepoznatljiv. Baš nekako u tom momentu su se „posložile“ kockice i došlo je do saradnje sa našim trenutno najpopularnijim estradnim izvođačem Jala Bratom i produkcijom „Imperija“.

“Jala i ja smo se upoznali preko zajedničkih prijatelja i nekako su nam se odmah poklopile energije, pogotovo kada smo ušli u studio. Odmah je bilo jasno da ćemo ostvariti neku saradnju. Jala kao autor mi se baš svidio, jer je moderan i mislim da se jedino sa njim mogu prilagoditi današnjici i usput izgraditi svoj stil, a da pri tom ne ličim ni na koga, nego da budem svoj”, pojašnjava Valentino.

Ovaj mladi Mostarac dodaje da je prvi singl izdao prije godinu dana, a do sada ih je snimio šest, od čega je tri radio u produkcji „Imperija“ – „Blef“, „Moja nevoljo“ i „El fuego“. Ova posljednja pjesma je najnoviji singl, u kojem i Jala ima svoj dio, a svoju premijeru je imala danas u 12 sati na YouTube kanalu i TV „Imperija“.

Tokom karantene dosta smo radili u studiju i mogu samo reći da spremamo dosta novih pjesama, ali smo odlučili da „El fuego“ bude prva. Moguće je da će se vrlo brzo desiti i duet sa Jalom, ali o tome još nećemo otkrivati puno detalja.  I nastupi su uveliko počeli, tako da će publika imati priliku i da čuje sve moje dosadašnje pjesme i uživo. Naredna dva vikenda imam nastupe u Tuzli i Ljubuškom, a na mom Instagram i Facebook će uskoro biti ojavljeni svi termini za ovo ljeto”, dodaje Valentino.

NOVA PJESMA DOSTUPNA JE NA YOUTUBU KAO I NA OSTALIM MUZIČKIM PLATFORMAMA