SARAJEVSKA RAKETA: Mlada atletičarka Asija Frljak ruši rekorde i pomjera vlastite granice

 SARAJEVSKA RAKETA: Mlada atletičarka Asija Frljak ruši rekorde i pomjera vlastite granice

Da je Bosna i Hercegovina neiscrpan rezervoar talenata pokazuje i primjer 16-godišnje Asije Frljak, mlade atletičarke koja ponosno brani boje Atletskog kluba “Sarajevo”.

 

Jedna od najperspektivnijih mladih sportašica u našoj domovini u razgovoru za dobarportal.net istakla je da pandemija koronavirusa nije poremetila njene planove u pogledu treniranja.

“Moja izolacija se odvijala u svakodnevnom treniranju i vježbanju. Pronašla sam dosta načina za održavanje forme. Monotonija se nije osjetila, jer sam stalno uvodila nešto novo u svoj trenažni program. Pandemija koronavirusa narušila je i ritam takmičenja,a samim tim moj cilj i želje za ovu sezonu. Međutim, to me nije zaustavilo da održim formu na još jači nivo i izađem iz iste spremna za izazove koji me čekaju”, kaže Asija Frljak, koja nosi nadimak Sarajevska raketa.

Trenutno se nalazi u dobroj formi, koju je održavala svakodnevno u kućnoj varijanti.

“Upornim i jakim treninzima pokušat ću doći na zavidan nivo, gdje bih se mogla nadati velikim rezultatima pa čak i normama. Ukoliko dođem do takve forme, mogu očekivati lični rekord na 400 metara, za koji sam se spremala mjesecima unazad”, govori mlada nada bh. atletike.

Njena najveća želja je obaranje ličnog rekorda, a sa pomjeranjem vlastitih granica može se nadati još boljim i većim rezultatima.

“Kao mlađa juniorka, i ujedno 400-metrašica ove sezone težit ću ka tome da napravim što bolji rezultat i ispunim normu za Balkansko prvenstvo u mojoj kategoriji, koje se održava ove godine. Vjerujem u svoje želje, jer su me godine iskustva u atletici naučile da uspjeh dolazi samo radom i trudom”, zaključuje Asija Frljak.

Jasmin Alibegović

http://www.dobarportal.net

POVEZANE OBJAVE ...