ODBOJKAŠKA REPREZENTATIVKA BiH: Ajla Paradžik, profesorica iznad mreže

Odbojkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine, Ajla Paradžik, s dosta uspjeha nastupa za francuski “Vandoeuvre Nancy Volley-ball”, na poziciji srednjeg blokera.

 

Ova 25-godišnja Goraždanka po struci je profesorica matematike i informatike, a najviše je ponosna na saznanje da je uzor i primjer mlade uspješne osobe mlađim generacijama.

“Ambicije su i ove sezone postavljene na visokoj ljestvici. Cilj je plasirati se u završnice prvenstva i kupa, te napraviti što bolji plasman u evropskom Challenge kupu”, kaže Ajla Paradžik za dobarportal.net.

Napravila je i paralelu između bh. i francuskog sporta.

“Velike su razlike u odnosu prema sportu, od uslova, finansija, pristupa, marketinga, profesionalizma, treninga. Nažalost, u BiH je to još uvijek na niskim granama, dok u Francuskoj iz godine u godinu se podiže nivo ka boljem”, priča nam jedna od najboljih bh. odbojkašica.

Od svoje osamnaeste godine nastupa za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Očekivanja su uvijek ista, a to je plasman na Europsko prvenstvo. Posljednjih godina smo korak bliže ka tome te se nadam da ćemo u skorijoj budućnosti to i ostvariti”, govori ambiciozna Goraždanka.

Otkrila nam je i koja joj je najdraža medalja te odbojkaški uzor.

“Sve medalje su mi podjednako drage, ali mogu izdvojiti moju šestu uzastopnu zlatnu medalju za prvaka BiH u dresu ŽOK Bimal – Jedinstvo Brčko, te zlatnu medalju u Kupu BiH 2015 godine. Uživam gledati igre turske odbojkašice Ede Erdem i italijanskog odbojkaša Ivan Zaytsev”, otkriva naša sagovornica.

Naglašava da se ljepota i uspješnost kod žena sve više cijeni.

“Još uvijek postoje predrasude, ali žene u sportu maksimalno pokazuju suprotno i zbog toga se nadam da će predrasuda biti sve manje i manje”, dodaje bh. odbojkašica.

Pandemija koronavirusa za sada joj nije poremetila planove.

“Ono što me posljednji put istinski obradovalo je mogućnost da se vratim u BiH u vrijeme kad je pandemija uzela maha i provedem vrijeme u krugu porodice i prijatelja”, zaključuje Ajla Paradžik koja se nada da će i u budućnosti igrati odbojku na što višem nivou.