DOBAR INTERVJU: Samra Menzilović i Zvezdana Stojaković su s(p)retne žene

Dvije dame za koje pouzdano znamo to da su mediji njihov život, dale su nam povoda za dobar intervju. Strast za medijima obje su pokazale kroz dugogodišnje djelovanje u veoma uspješnim regionalnim tv formatima. Samra i Zvezdana udružile su svoje energije i projekat je tu.

 

Televizijske voditeljice Samra Menzilović i Zvezdana Stojaković su dame koje svojom pojavom i iskrenim osmijehom unose pozitivnu energiju u domove i sa nama putem tv ekrana dijele pozitivne životne priče svojih sagovornika.

Samra, reci nam čime će se primarno baviti vaš zajednički Youtube kanal?

Bavit ćemo se temama kao što su majčinstvo, kuhanje, ljepota, moda. Odlučile  smo da svoja životna iskustva dijelimo i na Youtube kanalu koji smo nazvale S(P)retne žene.

Zvezdana, općepoznato je da medijske ličnosti vole Instagram, Facebook i ostale moderne mreže. Koliko tebe kao jednu takvu osobu privlači digitalni svijet?

Novo digitalno doba donijelo je i neke sjajne platforme koje nam daju mogućnost da radimo ono sto najviše volimo, a to je da pravimo priče sa pozitivnim stavovima ono što nam u vremenu u kojem živimo itekako potrebno.

Menzilović i Stojaković: Zajedničkim snagama u nove izazove (FOTO: Kristina Banić)

Recite nam sada obje, šta je zapravo vizija projekta “S(p)retne žene”?

Pozitivne, optimistične, zabavne i ono najbitnije dobronamjerne S(p)retne žene je projekat koji će zasigurno ostavit lijep Feedback na sve one koji se odluče sa nama upustit u ovoj našoj novoj pustolovini.

Nestrpljivo čekate i prve reakcije publike?

Mi smo bukvalno jedva čekale da pokreneno ovaj projekat i da sa nestrpljenjem očekujemo prve reakcije na naše videe. Prvi pozdravni video je već na kanalu, navodi Zvezdana. Bile smo vrijedne i obradile smo par ženskih tema  za koje smo smarale da će interesirat žensku publiku, naravno biće tu i onih tema kao što su recimo mijenjanje gume na automobilu, kako se snalazimo u muškom svijetu, dodaje Samra. Vidjet ćete da smo sretne i spretne.

Naše sagovrnice za kraj razgovora kažu da su ipak one žene koje spadaju u snalažljive spretne žene. Vjerujemo u to da će ovaj zanimljivi sadržaj naići na dobar odziv kod publike.

S(p)retne žene: Vjerujemo u ovaj projekat (FOTO: Kristina Banić)