DJEČJI SAN PRETVORILA U STVARNOST: Alma Zukić blista na modnoj sceni

0
1138

Alma Zukić (25) iz Zenice od djetinjstva je gajila ljubav i interesovanje prema modelingu. Ova studentica Ekonomskog fakulteta u Zenici sretna je što je uspjela dječiji san pretvoriti u stvarnost.

 

“Bit ću slobodna reći da trenutno stanje nije negativno djelovalo po mene. Pojedine planove sam, naravno, bila primorana odložiti, ali ne smijem zaboraviti činjenicu da sam zapravo u svemu ovome pronašla više vremena za sebe, a i pauza od užurbanog ritma svakodnevnice svakako prija”, kaže Alma Zukić koja po završetku radnog vremena, vrijeme rado provodi sa svojom porodicom.

Ističe da se posljedice pandemije koronavirusa svakako očituju na sve sfere života.

“Jasno nam je da se kroz ovaj period vanredne situacije svijet mode doslovno zaustavio. No, ne smijemo zaboraviti činjenicu da trenutno ne ispašta samo modna scena”, govori naša sagovornica te dodaje da je kroz modeling ostvarila brojna prijateljstva i poznanstva, a da su rezultati i uspjesi samo kruna svega toga.

Atraktivnim izgledom ova ljepotica mami uzdahe mnogih.

“Briga o zdravoj ishrani, a na moju sreću i genetske predispozicije, rezultiraju mom trenutnom izgledu”, kaže zanosna Zeničanka koja je ponosna na činjenicu da je ostala dosljedna sebi, kao i na ljude koji je prate cijeli ovaj period.

Otkrila nam je i šta je najviše privlači kod muškaraca.

“Pozitivnost, otvorenost, odgoj i kultura je kombinacija kojoj niti jedna fizička predispozicija ne može parirati. Stoga će me uvijek privući muškarac navedenih manira, a lijep osmijeh možemo računati kao bonus”, ističe mlada manekenka.

Imala je i poruku za sve naše sugrađane.

“Gotovo je nemoguće da se poruka ne odnosi na trenutnu situaciju, koje smo se već dotakli. Trebamo shvatiti da odgovornost prema sebi, kao i prema drugima, te spoznaja istinskih i pravih vrijednosti treba biti vodilja svima nama i kada se sve ovo napokon završi”, zaključuje Alma Zukić koja će i u budućnosti težiti ka ostvarenju svojih ciljeva, a koji se tiču nadogradnje postojećih uspjeha kako u poslovnom svijetu, svijetu modelinga, tako i u privatnom životu.