NOGOMETAŠICA ALMA KAMERIĆ: Nadam se da će ovo svima biti jedna dobra lekcija

0
330

Nogometašice SFK “2000” Sarajevo bile su spremne za nastavak sezone u ženskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, no uslijed pandemije koronavirusa prvenstvo je otkazano do daljnjeg.

 

Članica SFK “2000” Sarajevo, Alma Kamerić, s nestrpljenjem očekuje povratak na teren.

“Pandemija koronavirusa najviše mi je poremetila planove kada se radi o nogometu. Taman smo prošli pripreme i trebalo je krenuti prvenstvo, i desilo se što se desilo. Ostalo se sve može minimizirati,  druženja, šetnje i sve ostalo”, kaže Alma Kamerić koja se pokušava što više prilagoditi trenutnoj situaciji.

Većinu vremena provodi u kući, odakle zajedno s ostatkom ekipe radi online treninge.

“Svi zajedno se povežemo i trenerica nam vodi treninge. Moramo održati koliko toliko formu. Mislim da je to super stvar, i da treba iskoristiti u ovom vanrednom stanju sve što imamo na raspolaganju”, govori naša sagovornica.

Nogomet joj najviše nedostaje.

“Jedva čekam da ovo prođe i da se vratim na teren. Mislim da to svi jedva čekaju. Ali, najvažnije je da svi iz ovoga izađemo zdravi, a sve ostalo ćemo uz malo truda i volje nadoknaditi”, riječi su mlade nogometašice.

Imala je i poruku za sve naše sugrađane.

“Ostanite kući i poštujte sve propisane mjere.  Nadam se da će ovo svima biti jedna dobra lekcija. Ostanimo danas distancirani, da bi sutra mogli biti zagrljeni”, zaključuje Alma Kamerić.