MANEKENKA ALMA ZAIMOVIĆ PORUČUJE: Ostanite kod kuće

 MANEKENKA ALMA ZAIMOVIĆ PORUČUJE: Ostanite kod kuće

Manekenka Alma Zaimović iz Tuzle, kao i većina naših sugrađana, ovih dana nalazi se u kući gdje provodi vrijeme u samoizolaciji. Situacija s koronavirusom poremetila je planove ove 22-godišnje djevojke, kao i njene postavljene ciljeve za ovu godinu.

 

“Pokušavam ostati pozitivna i fokusirati svoju pažnju na aktivnosti za koje inače ne mogu odvojiti dovoljno vremena. Smatram da trebamo biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo, s obzirom da koronavirus predstavlja prijetnju za sve građane, kako i u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini”, kaže Alma Zaimovć.

Smatra da se svi trebaju što više educirati o ovom problemu, ali ne i zatrpavati brojnim neprovjerenim informacijama koje stvaraju dodatnu paniku.

“Iskoristite ovo vrijeme tako što ćete ga provesti u krugu svojih najbližih, kao i za mnoge druge aktivnosti poput čitanja knjiga, isprobavanja novih recepata ili gledanja različitih filmova i serija. S obzirom da se dosta manje krećemo, fizička aktivnost je svakako poželjna tako da možete isprobati kućne treninge ili obaviti određene kućanske poslove”, govori zanosna Tuzlanka te dodaje da internet nudi mnoštvo korisnog sadržaja kao i različite online kurseve koji se mogu iskoristiti za usvajanje novih znanja i vještina.

Naglašava da su svi građani Bosne i Hercegovine zajedno u ovoj situaciji.

“Zato ostanite kod kuće i pridržavajte se zadatih mjera kako bi se što prije mogli vratiti našoj svakodnevnici”, poručuje Alma Zaimović.

Jasmin Alibegović

http://www.dobarportal.net

POVEZANE OBJAVE ...