HUSNETA TUPKOVIĆ, DIVA TURIZMA BiH: Pridržavajmo se propisanih mjera opreza

0
951

Husneta Tupković 2019. godine proglašena je divom turizma Bosne i Hercegovine. Mlada Tuzlanka nalazi se u svom domu, a u razgovoru za dobarportal.net otkrila je i kako provodi ove dane u izolaciji.

 

“Do skora sam radila tako da nisam ni primjećivala poremećaj koji nam se desio. Već neko vrijeme sam na odmoru, vrijeme provodim tačno tako. Odmaram se. Dan-dva su protekli u pidžami uz TV i dostave. Onda je naravno proradio moj nemirni gen, te sam se bacila na pisanje svog magistarskog rada, jako je opširno tako da koliko god izolacija bude trajala, ne znam da li će mi biti dovoljna”, kaže Husneta Tupković.

Poštuje sve mjere predostrožnosti, a izlaske je svela na minimum.

“Uživam u muzici i dugim razgovorima s prijateljima. Čak sam sašila i nekoliko maskica. Kuham sebi ono što volim, a počela sam i trenirati tako, da je i kuhanje usklađeno sa treningom. Često kažem prijateljima, „Ma kakva izolacija kakva dosada, meni opet fali sati“. Negdje pročitah ko izađe iz ovog stanja, a da nije napredovao (nešto novo naučio) tome nije falilo vremena nego discipline”,  govori naša sagovornica.

Ambiciozna Tuzlanka ima plan za nadolazeći period.

“Knjige koje sam pripremila da čitam „kad budem imala vremena“ nisam još uzela. Vjerujem da hoću čim završim sezonu „Hawai5-0“. Vijesti iz zemlje i svijeta svela sam na minimum, to me opterećuje, a ono što me opterećuje uvijek odgurnem od sebe. Pročitam tek toliko da znam sta se dešava”, priča zanosna manekenka.

Uputila je i poruku za sve naše sugrađane.

“Pokušajmo biti pozitivni u ovim teškim vremenima kako za čovjeka tako za društvo. Pridržavajmo se propisanih mjera opreza, ali ne razmišljajmo previše. Jer previše razmisljanja vodi brizi, a briga i stres narušavaju naše zdravstveno stanje. Potrudimo se da iz ovog izađemo psihički jači, ne dozvolimo oboljenje našem tijelu i duši”, zaključuje Husneta Tupković.