ZASLUŽUJE SVE POHVALE: Majstorica fotografije Vanja Lisac otvorila novu, samostalnu izložbu “Faces”

Izložba fotografija “Faces”, Vanje Lisac, otvorena je sinoć u organizaciji Foto galerije Jelićeva u Sarajevu, a predstavila je radove nastale tokom posljednjih nekoliko godina.

Svi radovi su rezultat velike kreativnosti i entuzijazma umjetnice i ekipe njenih stalnih saradnika koji su inspiraciju našli u aktuelnim trendovima, filmu, muzici, zanimljivim pričama, u svemu što ih okružuje.

 

Foto: Elma Nikšić/DOBARPORTAL

 

Radilo se često sa materijalima koje susrećemo svakodnevno, a koje bi teško mogli povezati sa modom. Otvaranje je privuklo veliku pažnju javnosti te je galerija cijelo večer bila dupke puna, mnogim ljubiteljima fotografije. Izložbu je moguće posjetiti do 23. decembra 2019. godine.

 

VANJA LISAC // Foto: Elma Nikšić/DOBARPORTAL
Foto: Elma Nikšić/DOBARPORTAL

 

Projekat je podržao JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Vanja Lisac je rođena u Sarajevu, a fotografijom se počinje baviti već od svoje rane mladosti za šta je talent naslijedila od svog dede Ivice Lisca, jednog od prvih profesionalnih i vrlo uglednih sarajevskih fotografa. Osnovnu školu završava u svom rodnom gradu te daljnje obrazovanje i život biva primorana nastaviti u Hrvatskoj i Njemačkoj, zbog ratnih nedaća koje su Bosnu i Hercegovinu zahvatile ranih devedesetih godina prošlog stoljeća. Pred kraj devedesetih sa porodicom se iz Njemačke seli u Los Angeles-USA, gdje upisuje i uspješno završava Akademiju za fotografiju te punih deset godina djeluje i radi kao profesionalac u svojoj struci na tom tržištu.

 

Foto: Elma Nikšić/DOBARPORTAL

 

Vanja se 2006. godine vraća u rodni grad Sarajevo gdje otvara svoj prvi fotograski studio, sada već uveliko poznati, priznati i respektabilni “Studio Lisac” koji vrlo uspješno posluje u Bosni i Hercegovini, ali i svim ostalim zemljama regiona.

Vanji čestitamo na ovako divno osmišljenom projektu te joj želimo mnogo dobrih prilika i u nastavku bavljenja fotografijom.

 

Foto: Elma Nikšić/DOBARPORTAL

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.