PUŠITE LI CIGARETE: Saznajte na koji način možete da …

0
399
foto: pexels.com

Svi znamo da cigarete nose sa sobom negativne posljedice, ali bacajući kutije od cigara, tačnije aluminijske folije u smeće, pušači bace i jedinu novčanu korist od tih cigareta. Naime, skupljajući aluminijsku foliju zlatne ili srebrene boje, može vam donijeti zaradu čak i do 500€.

Za ovo je saznala čistačica jednog lokala u susjednoj nam Srbiji i svoju priču odlučila podijeliti sa portalom Telegraf.rs „U Kragujevcu se za kilogram folije može dobiti 160 eura ili više, ovisno koliko skupiš. A čula sam da u Beogradu, negdje kod autobusne stanice, za tu količinu možeš dobiti i 500 eura. Za sad imam oko 300 grama, ali neću ih prodavati dok ne skupim barem kilogram”, rekla je čistačica.

foto: google.com

Stvar nije ni malo jednostavna kao što zvuči, za kilogram aluminijske folije kojom se oblažu cigarete, potrebno je sakupiti i do 1000 kutija, također postoji određena vrsta folija. „Tvrda folija je za bacanje, skupljam samo onu mekanu, tanku. Čistim po raznim lokalima, firmama i klubovima, pa uspijem tjedno naći 25 do 30 kutija tjedno. Kad vidim kutiju na ulici, uvijek pogledam ima li u njoj folije, ali rijetko kad je nađem unutra. To znači da sigurno ima još ljudi koji skupljaju foliju za prodaju’, ispričala je.

Važnost ovih folija proizlazi iz toga što u sebi sadrže aluminija, koji je trenutno najvažnija sekundarna sirovina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.