BIZNISMEN SEMIR KLJUN: Novac treba pametno ulagati jer…

Nakon nekoliko već odrađenih, veoma uspješnih projekata u dosadašnjoj karijeri, popularni mladi crnogorski biznismen, Semir Kljun, odlučio je da starta s novim poslovnim aktivnostima. Naime, ovaj vrlo uspješni momak nakon vlasništva nad jednom zaštitarskom agencijom, odlučio je da se nakon kraće pauze vrati u formu kada je obavljanje ozbiljnih poslova u pitanju.

Lično od ovog poduzetnika saznali smo da je prije nekoliko mjeseci, dok je odmarao, shvatio da bi mu u nastavku bavljenja uspješnim biznisom dobra ideja bila pomoć arapima i drugim ulagačima na Balkanu. Semir je u dosadašnjoj karijeri na teritoriji Crne Gore bio vlasnik agencije “Top guard security” i agencije za sportski managment “Monte stars int.” I već sada se uspješno bavi savjetovanjem Arapa i Rusa u finansijskom ulaganju i po pitanjima bezbijednosti. Sada je odlučio da širi posao na teritoriju Bosne i Hercegovine, ali i Srbije. On pokretanje agencije koja se već neko vrijeme bavi svim vrstama savjetovanja, kako novčanog tako i pravnog za sve ljude koji bi odlučili da pokrenu neku vrstu održivog biznisa, smatra veoma hrabrim potezom.

 

 

Nakon nekolio godina hodanja i lumpovanja po klubovima, poznat je bio po druženju sa manekenkama i starletama, sada se odlučio na ovaj drastičan korak jer, kako tvrdi – mladost je prošla, vrijeme je za ozbiljne pare i posao pogodan za obje strane, misleći na sebe kao savjetnika i na ulagače kapitala.

“Ovo je nevjerovatno pogodno tržište i ono će da raste zasigurno ogromnom brzinom sljedećih 5 do 10 godina. Ko bi propustio takvu priliku. Pomalo suluda ideja upuštati se u sve ovo, ali vjerujem da će uspjeti”, kaže on. “Ljudi koji nam dolaze iz emirata izrazito vole ovaj kraj zbog ljepota i potencijala koje imamo”, zaključio je Semir.

 

 

Vrlo hrabar Semirov potez podržale su mnoge njegove kolege i porodica, a on je istakao kako se nada uspjehu svoje poslovne ideje. Do sada mu je išlo odlično kroz biznise u kojima se pojavljivao, a nada se još uspješnijem poduhvatu kada je ovaj novi projekat u pitanju. Vezali su ga kroz godine rada s mnogim poznatim damama iz regije, ali tvrdi da je tome došao kraj, želi u biznis ući 100% i pokazati mnogima kako na pošten način doći do zdravog kapitala.