KAKO DA u potpunosti uživate u godišnjem odmoru

 

Godišnji odmor “stiže” samo dva puta godišnje pa ga iskoristitie na najbolji mogući način! Zaista je bitno da te dvije sedmice odmora iskoristite tako da preporodite svoj organizam, ali i psihu, da otputujete, izolujete se od gužve, odmorite mozak i saberete misli, ali i posvetite neko vrijeme svom zdravlju.

 

Hranite se zdravo

Hrana koju jedemo u mnogome utječe na to kakav će nam dan biti i koliko ćemo energije imati tokom njega. Zato je važno da u vrijeme odmora sebi priredite svojevrsan detox organizma, očistite se od toksina i jedete što više svježeg voća i povrća, jer vam teška hrana neće prijati tokom toplih ljetnih dana.

Zdrava ishrana bogata vitaminima okrijepiće vas i daće dodatnu energiju vašem organizmu, kako biste se nakon odmora na posao vratili puni elana.

 

Rasteretite svoje misli

Iskoristite dane odmora za bijeg od svakodnevice i priuštite svom umu zasluženi odmor. Oslobodite svoje misli od brige i stresa, provodite vrijeme u prirodi i opustite se, kako biste povratili neophodnu mentalnu snagu.

Detoksikaciju tijela, najbolje je ispratiti detoksikacijom uma, kako bi refresh organizma bio potpun.

 

Aktivirajte se

Bilo da je riječ o svakodnevnom plivanju i dugim šetnjama, kada ste na moru, ili porodičnoj vožnji biciklom u prirodi, bitno je da sada, kada ste na odmoru, izdvojite malo vremena za rekreaciju, jer je to jedinstvena prilika da spojite zdravo i zabavno u jednom danu i pozitivno utječete na zdravstevno stanje organizma, što je veoma važno, s obzirom na sjedelački način života koji vodimo.

 

Zabavite se

Pronađite vrijeme za zabavu sa voljenom osobom, sa članovima porodice i najbližim prijateljima. Izađite u grad ili organizujte veliku žurku u svome dvorištu, napravite movie night ili pozovite svoje prijatelje na večeru, jer napokon imate vremena da im posvetite pažnju.

Iskoristite ljetni odmor kao svojevrsni preporod duše i tijela i na posao se nakon dvije sedmice vratite svježi i odmorni i puni elana za nove poslovne pobjede.

 

IZVOR: ljepotaizdravlje